Hlavní obsah

Jablonecké ambice rostou. Teď už se Severočeši chtějí vklínit mezi Plzeň a Spartu

Jablonec

Jedno je jabloneckým fotbalistům jasné. Plzeň a Sparta jsou i v nastávajícím ligovém ročníku vnímání jako favorité na titul. „My ale chceme výš než v loňské sezóně, takže se chceme mezi tato dvě mužstva vklínit,“ prozrazuje kapitán Severočechů Tomáš Hübschman, že ambice jabloneckého týmu narostly. „Plzeň se Spartou jsou sice favorité, ale začínáme od nuly,“ souhlasí trenér Jaroslav Šilhavý a přidává, že i na evropské pohárové scéně by rád dokázal totéž, co svedl na předchozí štaci s Libercem. Totiž postoupil do základní skupiny Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký kapitán Tomáš Hübschman chce se Severočechy do Evropy.

Článek

K narůstajícím ambicím mají kouč i kapitán důvod. K optimismu zrovna tak. „Kádr jsme  dobře posílili, takže se vytvořilo konkurenční prostředí a narostla motivace. To se pak trenérovi pracuje dobře," libuje si jablonecký kouč.

Posily si trenér pochvaluje

„Kluci, co do Jablonce přišli, vypadají velice dobře. Loni jsme měli problémy s útočnou fází a střílením gólů hlavně proti těžším soupeřům problémy, takže snad se v nové sezóně góly do soupeřových sítí posypou," kvitoval i Tomáš Hübschman příchod Tecla, Wágnera a koneckonců i ofenzivně laděného Trávníka.

„Avizovali jsme, že potřebujeme posílit útok, Wágner s Teclem jsou kvalitními útočníky, což dokazovali už v předchozích působištích," přiznával trenér Šilhavý, že jeho představy o posílení a zkvalitnění kádru se naplnily.

Samo sebou i proto, že z pražské Dukly přišel ruský legionář Karavajev schopný hrát na obou stranách obrany i operovat ve středové řadě, že z hostování ve Slavii se vrátil Vukadinovič, ze Zenitu Petrohrad definitivně přestoupil nadějný mladík Andrej Jakovlev zkoušený předtím v jablonecké juniorce.

„A přivedli jsme i olomouckého brankáře Bártu, který v posledním přípravném střetnutí prokázal své kvality, neboť soupeři zlikvidoval jasné dva góly," připomínal jablonecký kouč další povedený transfer.

V přípravě nenašli přemožitele

Vydařenou přípravu připomínat nemusel, neboť tu registrovali i soupeři. Jablonec nenašel v osmi utkáních ani jednou přemožitele.

„Výsledky v přípravě samo sebou nepřeceňujeme, ale když se vyhrává, pracuje se v tréninku daleko lépe," přitakává trenér, který má před sezónou o sestavě na devětadevadesát procent jasno.

„Hlavně s Rapidem Vídeň a Uralem to byly povedené zápasy. Výsledkově i herně," slibuje si Šilhavý, že úspěšná bilance se promítne do sebevědomí mužstva a tudíž i do výsledků v soutěžích střetnutí.

Kodaň v zimě porazili

Do ligy vstoupí Jablonec v sobotu v Příbrami, na evropské scéně narazí s největší pravděpodobností na FC Kodaň.

„Hodně silný a hlavně zkušený protivník, který v minulosti pravidelně účinkoval i v Lize mistrů. Jsem přesvědčený, že druhé kvalifikační předkolo zvládne a bude naším soupeřem," je si jablonecký trenér jistý, že v kvalifikaci Evropské ligy narazí se svým týmem na Dány.

„Hrál jsem s Kodaní v poslední době dvakrát. S Libercem jsem s ní prohrál v přípravném utkání 0:4, s Jabloncem ji letos v zimě 2:0 porazil. Ve čtvrtek se pojedeme na její kvalifikační odvetu podívat, v neděli se na její první ligový zápas také vydám," prozrazoval Šilhavý, že by se s Jabloncem rád přes Kodaň do další fáze Evropské ligy dostal.

„Já také. Vždyť účast na evropské scéně byla jedním z hlavních motivů, který mě do Jablonce přivedl," přidával kapitán Severočechů Tomáš Hübschman.

Reklama

Související témata: