Hlavní obsah

Je to drobná kaňka, litoval kouč Liberce inkasované branky v závěru

Liberec

Po úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy se Šmonou měl smíšené pocity. Ve své pohárové premiéře v roli kouče sice Jindřich Trpišovský dovedl Liberec k vítězství 2:1, radost mu však kalil inkasovaný gól Izraelců v závěru.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovanu Liberec Jindřich Trpišovský při utkání s Mladou Boleslaví.

Článek
Fotogalerie

„Zápas jsme sice vyhráli, jenže stalo se to, co jsme si přáli ze všeho nejmíň, a sice jsme inkasovali. Navíc na konci zápasu, po chybě ve středu hřiště. Ta branka nám to trochu kalí," povzdechl si Trpišovský po utkání.

Podle něj měl Slovan vyhrát výrazněji. Což sedí, neboť soupeře většinu času přehrával, výsledek 2:0 by průběhu utkání odpovídal mnohem víc. Takhle je odveta v Izraeli (6. srpna) otevřená.

„Ten gól je taková drobná kaňka, protože si myslím, že jsme měli zápas celou dobu pod kontrolou. Šli jsme do vedení, o poločase jsme si řekli, že budeme hrát ještě aktivněji, abychom přidali další branku. To se nám povedlo. Bohužel pak přišel nešťastný moment. Pořád to ale máme ve svých rukách," uvedl Trpišovský, který si myslí, že pokud se tým v Izraeli přiblíží výkonu z duelu u Nisy, měl by postoupit.

„Musíme se však vyvarovat takových chyb jako v závěru. Nyní z nás čiší zklamání z branky Šmony, na druhou stranu jsme vyhráli. Do Izraele pojedeme s tím, že tam vyhrajeme. Na postup určitě máme," dodal Trpišovský.

Podle kapitána Davida Pavelky by byl hřích, pokud by Slovan přes Šmonu nepostoupil. Na videu prý vypadal soupeř zajímavě, ale v reálu to bylo trochu jiné. Respekt Slovanu byl údajně větší, než měl být. „Jestli přes takového soupeře nepřejdeme, nemáme v pohárech co dělat. Lehčí cesta do dalšího kola nás ani potkat nemohla," prohlásil Pavelka.

Postoupí Liberec přes Šmonu do play off Evropské ligy?
Ano
89,2 %
Ne
10,8 %
Celkem hlasovalo 4951 čtenářů.

Reklama

Související témata: