Hlavní obsah

Šmonu nabudilo vyřazení Plzně. Ale my jsme jí dali ťafku, radoval se liberecký kapitán Pavelka

Netanja/Praha

Po prvním zápase u Nisy prohlásil (výhra 2:1), že pokud Liberec přes Šmonu do play off nepostoupí, nemá v Evropské lize co dělat. Po čtvrteční odvetě 3. předkola v Izraeli mohl kapitán Slovanu David Pavelka radostně zahlásit: mise splněna! Gólem z 33. minuty nastartoval Severočechy k jasné výhře 3:0.

Foto: Liberec Slovan Jaroslav/FC Appeltauer, ČTK

Liberecký kapitán David Pavelka (vpravo) a Or Ostvid z Kirjatu Šmona v odvetném duelu 3. předkola Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

„Ve vedru rychle ubývaly síly, proto bylo důležité, že jsme dali dva góly už do poločasu. A hned z kraje druhé půle třetí, což už pro soupeře byla taková ťafka," řekl Pavelka klubovému webu.

V postup prý začal věřit na konci úvodního dějství, kdy Josef Šural zvyšoval ránou k tyči na 2:0. Za tohoto stavu by musela Šmona vstřelit čtyři branky, aby děj zvrátila ve svůj prospěch. Vzhledem k dominanci Slovanu to ale bylo prakticky nemožné.

„Po druhém gólu ne že bych si už byl jistý, ale v postup jsem hodně věřil. První půli jsme měli v naší režii, druhou jsme sice trochu ubrali, možná kvůli počasí. Přestože se hrálo večer, bylo i tak horko, síly ubývaly rychle," podotkl Pavelka.

Po vyřazení Plzně nabyli sebevědomí

V Izraeli vzbudil velký ohlas středeční nečekaný triumf Maccabi Tel Aviv nad Viktorií Plzeň v 3. předkole Ligy mistrů. Severočeši proto cítili menší obavy, aby Šmona kvůli tomu nedostala větší kuráž.

„Místní lidé tvrdili, že po postupu Maccabi Šmona ožila, vycítila šanci, že by český fotbal mohl mít další blbý den, že by mohli zlomit i nás. O to víc jsme se koncentrovali, zápas jsme zvládli skvěle," pochvaloval si Pavelka, kterému je lhostejné, jakého soupeře páteční los play off EL (v Nyonu od 13 hodin) Slovanu přidělí.

„Vůbec nevím, koho můžeme dostat, ale to je koneckonců jedno. Kdybychom měli dostat nějakého těžkého soupeře, tak si to alespoň užijeme, ale rvát se o postup do skupiny chceme s každým," podotkl 24letý záložník.

Reklama

Související témata: