Hlavní obsah

Nehrajeme s žádnými nazdárky, zjistili sparťani již po pěti minutách

Praha

Asi bylo těžké nečíst, že je čeká duel s bandou zoufalců. Fotbalisté pražské Sparty hned v páté minutě s posledním celkem švýcarské ligy prohrávali a měli co dělat, aby skóre prvního duelu play off Evropské ligy otočili. Herně rozhodně nezářili, a tak je ještě výhra 3:1 nad Thunem před odvetou zlatá. „V pohárech by bylo 2:0 samozřejmě lepší než 3:1, to je jasné,“ konstatoval rozpačitě Bořek Dočkal, autor dvou gólů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal ze Sparty oslavuje svůj druhý gól v zápase 4. předkola Evropské ligy proti Thunu.

Článek
Fotogalerie

Kdepak jasný favorit. Tato role jako by v podání českých týmů už předem věstila pořádné problémy.

„Rozhodně to nejsou žádní nazdárci, jak se psalo. O tom jsme se hodně rychle přesvědčili," poukázal Martin Frýdek na bleskově inkasovaný gól.

„Dostat gól hned z první šance, není zrovna ideální. Ještě štěstí, že jsme už do přestávky skóre otočili. Zklamal mě ale druhý poločas. Čekal jsem, že v něm budeme hru kontrolovat a přidáme další góly, ale nehráli jsme dobře," uznal muž zápasu Bořek Dočkal.

V odvetě se musejí výrazně zlepšit

„Podcenění určitě hrálo roli. Kluci prostě měli v hlavě, že je to banda zoufalců, jak se psalo. Toho jsem se nejvíc bál. Naše hra dobrá nebyla. Naštěstí jsme se ujali vedení ještě do poločasu. Nevím, jestli bychom dokázali otočit skóre ve druhé půli za výkon, jaký jsme předvedli," kabonil se trenér Zdeněk Ščasný.

Před odvetou se utěšuje, že dvakrát tak špatný snad jeho tým být nemůže. „Naštěstí jsme dali třetí gól, abychom trochu žili. V odvetě však musíme podat diametrálně odlišný výkon, jestli chceme jít dál," má kouč jasno.

Sforza svým outsiderům stále věří

Soupeř může litovat vlastně jen třetího gólu v nastavení. „Favorit byl jasný, ale viděli jsme v Praze dobrý FC Thun. Další šance jsme bohužel propásli a přímý kop v závěru nebyl nutný. Všechno je však ještě otevřené," zhodnotil duel trenér Ciriaco Sforza.

„Máme respekt ke Spartě, je to dobrý tým, ale také věřím svému mužstvu. Jsme dobří v útoku a v prvním utkání byli dobří také v obraně. Nevidím důvod, proč bychom neměli v odvetě vyhrát," varoval Sforza českého favorita.

Reklama

Související témata: