Hlavní obsah

Skvělý výsledek, radovali se v Liberci. Pokornému předpověděl gól trenér Trpišovský

Liberec

Hrdinou zápasu Slovanu Liberec s Hajdukem Split v prvním utkání play off o Evropskou ligu byl Lukáš Pokorný. Dlouho se hrálo bez branek, ale nakonec Severočeši udolali soupeře nejtěsnějším rozdílem 1:0, když rozhodující gól vstřelil v 79. minutě právě liberecký stoper.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor jediného libereckého gólu proti Hajduku Split Lukáš Pokorný.

Článek
Fotogalerie

„Kdyby nám před výkopem řekli, že proti tak kvalitnímu sokovi přece jen vyhrajeme, brali bychom to všemi deseti. Každopádně to byl těžký zápas, ale ještě nás čeká spousta práce," uvažoval Pokorný. A popsal svou trefu. „Zkoušeli jsme nacvičený signál, který nevyšel. Pro tu chvíli bohudík. Byl tam odražený míč, otočil jsem se a tušil jsem, kde je brána. Naštěstí míč skončil v síti," líčil šťastný střelec.

Výsledku si cenil i kvůli čistému kontu Liberce. „Hlavně jsme nechtěli dostat gól a jsme rádi za nulu vzadu. I za stavu 0:0 bylo hlavním úkolem neudělat chybu. Ke konci jsem pak počítal každou minutu, abychom vedení neztratili. Zároveň jsem doufal, že bychom mohli dát druhý gól, protože hosté byli po obdrženém gólu opaření. Mohli jsme toho využít, nestalo se," pověděl Pokorný.

Trenér Jindřich Trpišovský stopera pochválil za odvedený výkon i klíčový gól. „Lukášovi Pokornému jsem předpověděl, že skóruje. Zpočátku byl trochu nervózní, ale postupně se rozehrál a korunoval to vítěznou brankou. Takže speciálně z toho mám radost, jelikož Lukáš je libereckým odchovancem a místním srdcařem," řekl kouč na adresu jediného střelce zápasu.

Skvělý výsledek

Liberecký kouč přiznal, že utkání stálo hodně sil, energie a úsilí. „Hajduk byl velice nepříjemný v rychlých protiútocích po našich ztrátách. Na druhou stranu si myslím, že výsledek je pro nás skvělý vzhledem k průběhu, kdy to dlouho vypadalo na bezbrankovou remízu," oddechl si Trpišovský.

Slovan ve druhém poločase předvedl styl, jakým se prezentuje v lize. „V první půli nás svazovala nervozita a se dvěma svěřenci jsem nebyl spokojený. Nebudu je jmenovat, jen naznačím, že šlo o zahraniční hráče. O přestávce jsem všechny nabádal ke klidu. A troufnu si říci, že po přestávce jsme se dostali k našemu domácímu tradičnímu tlaku. Rabušic mohl dát druhý gól a počínali jsme si dobře v defenzivě," rozebíral trenér Liberce.

Nadchla ho atmosféra v hledišti. „Byla neuvěřitelná. Naši fanoušci ještě o deset procent zvýšili intenzitu po našem gólu, takže se dohrávalo v nevídané kulise. Takovou jsem ještě nezažil. Ve Splitu to bude asi ještě bouřlivější. Ale těšíme se, protože to patří k evropskému fotbalu na této úrovni," přesvědčoval Trpišovský.

Reklama

Související témata: