Hlavní obsah

Větší šanci ke skórování člověk dostat nemůže. A já ji zahodil, naříkal Greguš po neproměněné penaltě

Jablonec

Psychicky zničený byl po odvetě play off Evropské ligy s Ajaxem záložník Jablonce Ján Greguš. V bezbrankové bitvě totiž neproměnil pokutový kop, kterým mohl přiblížit Severočechy vysněnému postupu do základní skupiny. Domácí borci potřebovali smazat jednobrankové manko z prvního duelu. Jenže gól vstřelit nedokázali, a tak v Evropě končí. "Kdybych pokutový kop proměnil, zápas by měl jiný vývoj," naříkal Greguš.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Ajaxu Jasper Cillessen při pokutovém kopu, který zahrával Ján Greguš.

Článek

Jak jste viděl průběh odvety play off Evropské ligy s Ajaxem?

První poločas jsme se oťukávali a šance prakticky nebyly. Je třeba vyzdvihnout kvalitu hráčů soupeře. Ač jsme je napadali, stejně nám míč moc nepůjčili. Po přestávce jsme si ale tři velké příležitosti připravili. Měl jsem penaltu, kterou vše začalo. Kdybych proměnil, měl by zápas jiný obraz.

Už při zápase v Nizozemsku jste měl dvě solidní příležitosti. Jste smolařem dvojutkání?

Do smíchu mi není. Větší šanci než penaltu člověk nedostane. Snažil jsem se umístit střelu co nejvíce k tyči, ale naneštěstí šel míč od tyče ven.

Blesklo vám hlavou, že je po penaltě zápas ztracený?

Byl jsem naštvaný a nespokojený, že jsem ji neproměnil. Zároveň jsem si však říkal, že je pořád dost času. Věřil jsem, že přijdou další příležitosti skórovat. Jenže jsme je nevyužili. Docela Ajax podržel i gólman.

Pomohlo jabloneckému týmu hodně vyloučení Bazoera, po němž jste hráli přes třicet minut přesilovku?

Určitě nás ten moment hodně vyhecoval a myslím, že i náš tlak se zvýšil a šancí přibývalo. Do té doby Ajax držel hodně balon a kontroloval hru, ale pak se to změnilo.

Po losu jste měli z konfrontace s Ajaxem obavy, ale nakonec nebyl rozdíl tak diametrální.

I proto máme strašně smíšené pocity, protože už v prvním zápase jsme si vypracovali výsledkem pozici, z níž se postup dal uhrát. Znovu musím opakovat, že vše se odvíjelo od mojí neproměněné penalty.

Najdete na souboji s Ajaxem a vůbec vystoupení v předkolech Evropské ligy něco pozitivního?

Z mého pohledu momentálně těžko. Ale co se týká defenzivy, tak jsme Ajax do vyložených šancí nijak moc nepouštěli a jediný rozhodující gól dal soupeř z penalty.

Berete vyřazení Jablonce tedy na sebe?

Neproměnil jsem penaltu, což byla chyba. Má chyba!

Zdálo se, že při střídání jste trenéru Šilhavému nepodal ruku. Byl jste tak frustrovaný?

Já mu ji podával, ale byl jsem prostě zamyšlený. Nešlo o žádný konflikt. Prostě se rozhodl mě vystřídat a já mu to nezazlívám. Kdybych byl trenérem, byl bych na sebe naštvaný. Ten gól jsem měl dát.

Reklama

Související témata: