Hlavní obsah

Vyřazení s Maccabi bylo trpké, ale teď jsme šťastní, že máme Evropskou ligu, řekl plzeňský Ďuriš

Praha

Znovu potvrdil výtečnou formu. Útočník Plzně Michal Ďuriš se po dvou nedělních trefách v Synot lize do sítě Olomouce prosadil střelecky i v odvetě play off Evropské ligy v Novém Sadu. Gólem z druhé půle dal razítko na výhru 2:0 a zároveň i na postup do hlavní fáze soutěže.

Foto: www.fcviktoria.cz

Michal Ďuriš (vpravo) z Plzně střílí gól na hřišti Vojvodiny Novi Sad.

Článek

Na začátku však domácí hrozili...

Věděli jsme, že budou hrát aktivně, po porážce z Plzně neměli co ztratit, neměl na co čekat. Měli jsme štěstí, když nastřelili i tyčku. Přečkali jsme, krátce poté si dala Vojvodina vlastní gól.

Bylo v tu chvíli rozhodnuto?

Myslím, že ano, soupeř by musel dát pět gólů. Neříkám, že vstřelit pět branek je nemožné, jenže vlastenec s Vojvodinou zahýbal, její aktivita ustala. My jsme pak průběh zápasu kontrolovali.

Co říkáte svojí formě?

Pohodu cítí celé mužstvo, zvládli jsme teď tři zápasy v řadě. Dokonce bez inkasovaného gólu, což je na plzeňské poměry až nevídané, děláme si z toho i legraci.

A pocit z vaší hry?

Hraju, trenér mi věří, což je jenom dobře.

Je pro Plzeň Evropské liga dostatečnou náplastí za vyřazení z Ligy mistrů?

V úvodu sezóny jsme si řekli, že chceme hrát základní skupinu buď Ligy mistrů, nebo Evropské ligy. Vyřazení s Maccabi v Lize mistrů však bylo trpké, dá se říct, že jsme to nečekali. Ale takový je fotbalový život. Teď jsme šťastní, že máme Evropskou ligu.

Jaké soupeře byste si přál do skupiny?

Hratelné se zvučný jménem, abychom měli šanci postoupit.

Reklama

Související témata: