Hlavní obsah

Byl to černý den, litoval pro prohře v Monaku kouč Hamburku Doll

PRAHA

Fotbalisté Hamburku se už pomalu viděli s postupem do třetího kola Poháru UEFA v kapse, ale oslavy musejí odložit až do posledního utkání základní skupiny, kdy doma přivítají pražskou Slavii. Hamburk v letošní sezóně kráčí od úspěchu k úspěchu, ale ve čtvrtek večer v monackém knížectví při prohře 0:2 narazil. Přitom by mu stačila i remíza.

Článek

"Nic se nám nedařilo. Byl to pro nás černý den," litoval trenér HSV Thomas Doll. Pro Hamburk to byla teprve druhá porážka v sezoně a první na hřišti soupeře. V souboji českých reprezentantů se tak mohl radovat monacký záložník Jaroslav Plašil, u kterého začala akce předcházející vedoucí brance. "Můj tým hrál výborně, hlavně v úvodu zápasu, kdy agresivitou otupil silné stránky soupeře," pochvaloval si domácí kouč Francesco Guidolin.

Naopak hamburský středopolař David Jarolím odcházel ze stadionu Ludvíka II. se sklopenou hlavou. Stalo se to, co si přál ze všeho nejméně: v polovině prosince svede přímý boj o postup s pražskou Slavií, kde působí jako trenér jeho otec Karel a záloze šéfuje bratr Lukáš. Hamburk, který má v příštím kole volno, bude proti Slavii v závěrečném utkání postrádat i beka Boulahrouze, který byl vyloučen při závěrečné strkanici.

V Poháru se francouzským týmům daří

Monako, finalista předloňského ročníku Ligy mistrů, se díky vítězství vrátilo do postupové hry a v příštím kole se Plašil a spol. představí na Strahově. Další dva francouzští zástupci v soutěži Štrasburk a Olympique Marseille už mají třetí kolo jisté.

Ani jednomu týmu se přitom v domácí soutěži nedaří a na elitu se dívají s odstupem - Monako je šesté, Olympique Marseille jedenáctý a Štrasburk dokonce celou soutěž uzavírá. Ovšem na evropské scéně si celé trio léčí své komplexy.

Marseille v duelu s Heerenveenem, přemožitelem ostravského Baníku, spasila až Taiwova penalta z poslední minuty. "S trochou štěstí jsme to mohli rozhodnout dřív a dohrávat zápas klidněji, ale hlavní je, že máme tři body a jdeme dál," řekl záložník Sabri Lamouchi. Olympique proklouzl do jarního pokračování poháru poměrně v tichosti, k postupu mu stačily dvě výhry. Situace ve skupině F se totiž vyvinula tak, že Marseille už nemůže skončit hůř než třetí.

Spokojenost i v Middlesbrough

Radost vládne také v Middlesbrough, třetím týmu, který si v předstihu zajistil postup do další fáze. Angličanům na půdě loňského semifinalisty stačila i bezbranková remíza. "Věděli jsme, že tohle bude pravděpodobně nejtěžší zápas ve skupině. Alkmaar má velmi dobré mužstvo a pro mé hráče to byl dobrý test. Alkmaar je velmi ofenzivní a umí si vypracovat spoustu šancí," cenil si udržení čistého konta trenér Middlesbrough Steve McClaren.

Reklama

Související témata: