Hlavní obsah

Coufala mrzelo, že byl u vítězného gólu soupeře

Liberec

Slovanu Liberec ve čtvrtek večer vstup do skupiny F Evropské fotbalové ligy nevyšel. Čtvrtému týmu portugalské ligy SC Braga stačily dva brejky a z nich jeden gól. „Byl to remízový zápas. Bod jsme si zasloužili, byli jsme víc než vyrovnaným soupeřem. Bohužel nemáme nic,“ krčil rameny po utkání kouč Slovanu Jindřich Trpišovský.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Josef Šural po zmařené šanci.

Článek
Fotogalerie

U inkasovaného gólu byl obránce Vladimír Coufal. Ve čtvrtek asi nejsmutnější člověk pod Ještědem. „Beru to na sebe... Ten hráč zůstal za mnou (Rafa Silva - pozn. autora). Měl jsem si ho všimnout. Tomáš Koubek na mne sice křičel: Záda! Záda! Ale bylo už pozdě. Nepočítal jsem s centrem, který šel za mne," zpytoval svědomí liberecký pravý obránce.

Slovan hrál odvážně, ale zejména v první půli zbytečně ztratil hodně míčů. „Bylo to dílem z nervozity a samozřejmě i kvalitou soupeře. Braga byla nejsilnější tým, na jaký jsme dosud narazili. Chtěli jsme před domácím publikem hrát s otevřeným hledím, dostat soupeře pod tlak. Oni byli hodně rychlí a díky individuální kvalitě nám z toho utíkali" uvedl Trpišovský.

Slovan si přesto dokázal vytvořit několik šancí. Ty největší ale neproměnili Bartošák a Šural. „To byl jasný gól. Balón po hlavičce Pepy Šurala už jsem viděl v síti. Nevím, jak tam gólman strčil ruku," kroutil nevěřícně hlavou ještě dlouho po utkání Coufal. „Kdybychom proměnili za bezgólového stavu ty dvě šance. Zápas by třeba dopadl jinak a mi bychom se zaslouženého bodu dočkali. Bohužel... Fotbal není o kdyby. Ale jsem hrdý na tým, že bojoval a odevzdal na hřišti úplně všechno. Je pravda, že Braga měla v závěru ještě jeden brejk, takže to mohlo dopadnout ještě hůř," konstatoval Trpišovský.

Tempo, na jaké nejsou zvyklí

Hráči Slovanu si vytvořili v závěru tlak, ale několikrát jim k zakončení chyběly jen centimetry. Hosté tahali čas a v nervózním závěru, kdy se nechali domácí strhnout k potyčkám, těsné vítězství uhájili. „Pro nás to jsou velmi cenné tři body s velice kvalitním soupeřem. Ale jsme na začátku a čeká nás ještě pět zápasů. Skupina je vyrovnaná, postoupit z ní může kdokoliv. Tím víc se výhra z venku počítá," liboval si kouč Bragy Paulo Fonseca.

Domácí hráče stál zápas hodně sil. „Vydali se ze všech a na přípravu před nedělním duelem s Příbramí máme jenom dva dny. Budeme moc potřebovat podporu fanoušků jako dnes," přál si Trpišovský, který nemá tak široký kádr, aby mohl nechat na lavičce více hráčů. „Máme toho opravdu plné zuby, ale v pátek v klidu zregenerujeme a připravíme se na nedělní zápas. Tenhle model jsme si vyzkoušeli už v kvalifikaci. Pravdou je, že s Bragou jsme hráli v mnohem větším tempu, na jaké nejsme zvyklí," přiznal Coufal.

Reklama