Hlavní obsah

Tohle je jiný svět. Na obrovitý Vélodrome Liberečtí jen zírali

Marseille

Jiný svět, jak řekl o Evropské lize liberecký stoper David Hovorka. Výprava Slovanu Liberec přistála v prosluněném Marseille ve středu odpoledne. Na letišti hlavního města provincie Provance je však nečekal jediný francouzský novinář. Zato spousta vojáků se samopaly, kteří hlídali rozlehlý objekt. Do hotelu pak jejich autobus doprovodila policie. Inu, v současné době není jih Francie zrovna oázou klidu.

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Fotbalisté Marseille při tréninku na stadiónu Velodrome.

Článek

Samotní hráči byli plní odhodlání, urvat ve čtvrtečním duelu druhého kola Evropské ligy nejméně bod. „Nám se při venkovních zápasech dařilo už před dvěma roky, bod jsme přivezli třeba ze Sevilly. Letos to také fungovalo. Samozřejmě respektujeme sílu Marseille. Je to silný tým. Chceme je minimálně zlobit, ale víme, že bod by byl velice cenný a držel nás v postupové naději," konstatoval kapitán týmu David Pavelka.

Zrekonstruovaný krasavec

Před tréninkem hráči Slovanu na obrovitý šedesátitisícový stadión jen zírali. Vélodrome má novou střechu, evokující cyklistický ovál. Rekonstrukcí prošly i tribuny a zázemí. Vždyť příští rok se tu bude hrát mistrovství Evropy a tento stadión patří k těm z nejslavnějších. „Viděli jsme tribuny už na videu, připadaly nám obrovské, ale realita je ještě úchvatnější," přiznal Pavelka.

Také ostatní hráči žasli. „Na tak velkém stadiónu jsem nikdy nehrál, bude to určitě můj největší zápas v dosavadní kariéře. Když si uvědomím, že jsem před pár měsíci hrál v Kolíně, Vlašimi, na Táborsku... Při vší úctě k nim, tohle je jiný svět," přidal se David Hovorka.

Trenér Jindřich Trpišovský si také prohlížel slavný fotbalový chrám se zalíbením, ale už myslel hlavně na zápas. „Nesmíme se tu pos... a soustředit se na sebe. Olympique má svoje slabiny a ty musíme využít. Když budeme hrát svoji hru, máme šanci," povzbuzuoval svoje svěřence.

Reklama

Související témata: