Hlavní obsah

Chtěli jsme vyhrát za každou cenu, liboval si Ščasný a chválil Brabce i Fataie

zp, dosSport.cz

APOEL s přehledem porazili, tři body získali, na druhou příčku ve skupině vystoupali, takže letenský kouč Zdeněk Ščasný byl pochopitelně spokojený. „Splnili jsme, co jsme chtěli - vyhrát za každou cenu. Bylo to strašně důležité nejen vzhledem ke konstelaci ve skupině, ale také po výsledku v derby,“ kvitoval vystoupení svých svěřenců ve druhém duelu základní skupiny s lídrem kyperské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha Kehinde Fatai oslavuje gól.

Článek
Fotogalerie

Na postup ze skupiny Sparta má, to tentokrát potvrdila nejen bodovým ziskem, ale i výkonem. „Odehráli jsme utkání skutečně velmi dobře, kontrolovali jsme jeho vývoj a soupeři povolili jedinou šanci," pochvaloval si i letenský trenér.

Zvláště, když i tahy se zařazením Brabce a Fataie mu náramně vyšly. „Pravdou je, že Brabec ode mě zatím nedostal tolik příležitostí, ale trpělivě pracoval na tom, aby odstranil chyby, jež jsem mu vytýkal. Proti Nikósii byl skutečně suverénní. A co víc - akci před první brankou založil a druhý gól sám dal, takže dostane stoprocentně větší prostor," chválil mladého Jakuba Brabce trenér Ščasný.

I Fatai operující na kraji zálohy a pověřený i defenzivními úkoly se mu líbil, i když pro něho šlo o nezvyklou roli. "Zase tak nezvyklá nebyla, protože v minulosti na tomto místě už hrál. Nejenže vstřelil branku, ale také se výborně vracel," připomínal letenský kouč.

Fatai mohl hrát už proti Slavii

Že by mu tedy pohárová konfrontace konečně pomohla objevit optimální sestavu? „Nevím, jestli je úplně ideální, ale třeba právě Fatai hrající z levé strany se mně líbil. Už před derby se Slavií jsem uvažoval, že ho na tohle místo postavím a možná jsem to měl udělat," přiznával.

Odhadovat postupové ambice svého týmu po výhře nad Nikósií se mu však nechtělo. Natož pak tvrdit, že jeho tým doprovodí německé Schalke do další fáze.

„Něco takového říci nemohu. Získali jsme tři body, ale další utkání máme před sebou," pravil vyhýbavě.

Gruzínský kouč ve službách Apoelu Temur Kecbaja však měl jasno, že Sparta společně se Schalke favoritem je.

„Dělali jsme, co mohli, dostali, co si zasloužili. Je těžké hrát bez pěti hráčů základní sestavy, přesto jsme měli Spartu trestat víc. Sice jsme se snažili, ale nestačili," povzdechl si. „V kyperské lize nemáme problémy, na evropské scéně ale ano, což konfrontace v Praze potvrdila."

Reklama

Související témata: