Hlavní obsah

A teď aspoň bod se Schalke, plánuje pohárový střelec Fatai

Praha

Letenský záložník Marek Matějovský tvrdí, že fotbalistům pražské Sparty se lépe hraje v pohárové Evropě, kde na rozdíl od domácí soutěže narážejí na ofenzivně laděné soupeře. Nigérijský útočník Kehinde Fatai je toho příkladem. Zatímco v české lize se zatím trefil jen jednou, v pohárech již třikrát. Skóroval v obou zápasech nešťastného předkola Ligy mistrů s CSKA Moskva a ve čtvrtek si připsal vítězný gól v duelu Evropské ligy s APOEL Nikósie (2:0).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kehinde Fatai (vlevo) se raduje s Ladislavem Krejčím.

Článek
Fotogalerie

Jsem pohárový střelec! O tom pětadvacetiletý útočník přesvědčuje. Před rokem ještě v dresu rumunské Astry Giurgiu uštědřil Liberci v předkole hattrick. Když se pak Kehinde Fatai trefil i proti Lyonu, vydatně přispěl svému týmu k postupu do Evropské ligy.

Také ve Spartě pohárová scéna nigérijskému útočníkovi svědčí. Proti Nikósii byl velmi aktivní a pomohl Pražanům složit reparát za citelnou porážku na Slavii.

„Po derby jsme byli všichni v šoku a výhra v poháru byla skvělou reakcí. Řekl bych, že jsme podali vynikající výkon," pochvaloval si Fatai.

Ščasnému se tlačil do základu již pro derby

V Edenu nastoupil až do druhé půle, trefil tam tyč a postaral se o jedinou střelu Sparty na branku. Proti lídrovi kyperské ligy již Afričan vyrukoval v základní sestavě.

„Fatai hrál výborně. Proti Slavii nám chyběly náběhy za obranu a přesně to do naší hry tentokrát přinesl. Uvažoval jsem o něm také před derby a trochu si vyčítám, že jsem ho nenasadil do základní sestavy již tam," přiznal trenér Zdeněk Ščasný.

Letenští nechtěli výbuch v derby dlouho pitvat a byli rádi, že brzy následoval pohárový duel.

„V přípravě bylo v týdnu všechno stejné jako vždycky. Na derby jsme také byli dobře nachystaní, ale prostě se nám nepovedlo. Jsem rád, že jsme se z porážky rychle oklepali," oddechl si Fatai.

Dvojitá zkouška s favoritem

Sparta je ve skupině Evropské ligy po dvou zápasech se čtyřmi body druhá za dosud stoprocentním Schalke. Teď ji ovšem čeká nejtěžší pasáž, dvojzápas právě s rozjetým německým favoritem.

„Chceme i proti nim udělat výsledek, ne to jen odehrát. Chceme bod, možná i body. Jinak to ani brát nemůžeme, jestli chceme postoupit," ujišťuje Fatai.

Reklama

Související témata: