Hlavní obsah

Procházka postupu ze skupiny už nevěří: Byl by to asi velký zázrak!

Plzeň

Přes vyloučení v nedělním ligovém duelu se Spartou si oblékl znovu kapitánskou pásku. Stoper Václav Procházka však Plzeň ke kýženému vítězství v Evropské lize nad Rapidem Vídeň nedovedl. Po porážce 1:2 tuší, že postup ze skupiny je pravděpodobně ztracený.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Gesto zmaru Milana Petržely z Plzně.

Článek

Považujete skupinu za rozhodnutou?

Byl by to asi už velký zázrak, pokud bychom šli dál. Nevím, jestli je to vůbec pravděpodobné. Když jsme dostali druhou branku, byl to už zmar. Věděli jsme, že postup nám utíká mezi prsty.

Musel by vám pomoct Rapid výhrou na Villarrealu...

Rapid ukazuje, že když se mu otevře obrana, má smrtící brejky. Třeba tak bude hrát i na Villarrealu, šanci určitě mají. Ale jak říkám, jsme postupu daleko.

Co rozhodlo o prohře s Rakušany?

Brejková situace, po které vstřelil Rapid druhý gól. Bylo to paradoxně v době, kdy jsme měli největší tlak. Namísto naší příležitosti přišel protiútok soupeře, který rozhodl. Zakončení bylo sice se štěstím, ovšem jde o to, že se do šance vůbec dostali. Soupeř byl ale kvalitní, dokáže tyto situace zrealizovat.

Věřili jste, že zápas otočíte?

Stoprocentně. O přestávce jsme si říkali, že když budeme trpěliví, šance přijdou. To se potvrdilo, vyrovnali jsme, měli jsme velký tlak. Bohužel nás zpražil druhý gól. Hodně nás to mrzí, jsme smutní, věřili jsme, že zápas zvládneme.

Proč vám to letos v evropských pohárech nejde?

To je těžké říct, některé zápasy jsme odehráli dobře. Poslední dva s Rapidem jsme nezvládli, byť ten domácí špatný nebyl. Měli jsme vyhrát, šancí bylo dost.

Reklama

Související témata: