Hlavní obsah

Slávisté jsou rádi, že nemusejí do Bukurešti

PRAHA

Bez hvězdných hráčů, přesto ale nepříjemný soupeř. Tak vidí svého rivala pro třetí kolo Poháru UEFA fotbalisté Slavie. Páteční los ve švýcarském Nyonu přisoudil pražskému týmu sicilské Palermo a červenobílí si mohli oddechnout: vyhnuli se cestě do Bukurešti, kterou si přáli ze všeho nejméně.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Trenér fotbalistů Slavie Praha Karel Jarolím

Článek

"Palermo je nepříjemný protivník, viděl jsem pár jeho utkání, ale spíše v minulé sezoně," řekl trenér Jarolím. "Máme však dost času jeho hru poznat. Není to tak populární klub jako Juventus či milánské týmy, ale momentálně je v horní polovině italské ligy, což znamená, že je to velmi kvalitní tým, i když bez hvězd," uvedl.

Jarolím si přál francouzský Štrasburk či anglický Middlesbrough a nechtěl jet v žádném případě na Balkán. "Takže nejsem zklamán, ale ani spokojen, spíše tak napůl," zhodnotil los. První zápas odehraje Slavia v domácím prostředí, její trenér by raději začínal venku. "S tím ale nic nenaděláme, měli jsme skončit ve skupině první," připomněl třetí příčku.

Vůbec by se prý nezlobil, kdyby se opakovala situace z jara 2000. "To Slavia začínala také doma proti Udine. Vyhrála 1:0, venku podlehla 1:2 a postoupila," připomněl Jarolím, který v té době byl asistentem Františka Cipra.

Bratři Jarolímové sledovali los spolu

Kapitála Karla Pitáka rovněž potěšilo, že je los ušetřil cesty do Bukurešti. Slavia měla ze sedmi možných soupeřů hned dva z rumunské metropole - Rapid i Steauu. "Palermo je zajímavý soupeř. Myslím, že šance na postup jsou, takže já jsem spokojen," řekl Piták.

S italským fotbalem zatím žádnou zkušenost nemá. "S reprezentační jedenadvacítkou jsme je vyřadili v semifinále mistrovství Evropy, ale to já nehrál," uvedl Piták. Italská liga už v půlce února bude v plném proudu, zatímco Slavia do Poháru UEFA nastoupí přímo ze zimní přípravy. To Piták považuje za možnou výhodu Palerma. "Pevně ale věřím, že se i tak připravíme kvalitně," dodal.

Lukáš Jarolím sledoval los v Hamburku, kde zůstal po čtvrtečním zápase u bratra Davida. A spokojeni byli oba. David si přál slabšího soupeře, a to se mu v podobě švýcarského Thunu splnilo. Lukáš považuje Palermo za silný, ale atraktivní tým. "Platí to, co se říká vždycky: doma by bylo nejlepší neinkasovat. Los to vůbec není špatný, budou to dva zajímavé zápasy, na které se můžeme přes zimní přestávku těšit," řekl pro klubový web záložník Slavie.

Vlček chtěl Francouze

Dušan Švento si ještě vychutnával hlavně čtvrteční postup, Palermo podle něj přiláká fanoušky. "Italský fotbal sleduji, je to vynikající soutěž a proti Palermu si určitě rád zahraju," řekl. Útočník Stanislav Vlček si přál Štrasburk, nebo Marseille. Sice mu to nevyšlo, ale italský soupeř pro něj prý také není špatný.

"Italský klub na úvod jarní sezóny bude krásnou pozvánkou pro naše diváky, i když naší nevýhodou bude, že italská liga začne už na začátku ledna, budou mnohem rozehranější," připomněl Vlček. Ten proti italskému týmu jako jeden z mála slávistů hrál. "Když jsem byl v Olomouci, tak jsme narazili na Udine. Doma jsme hráli 2:2, venku 2:4 po prodloužení," vzpomněl si.

Úvodní zápase odehraje Slavia v polovině února v Praze, odvetu 23. února na Sicílii.

Reklama

Související témata: