Hlavní obsah

Manchester United, Liverpool! Letenští si cestou na Kypr vybírají atraktivní soupeře

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté pražské Sparty odletěli ve středu ráno na Kypr, kde je ve čtvrtek čeká závěrečné vystoupení ve skupině K Evropské ligy s domácím APOEL Nikósie. S týmem neodcestovali záložníci Ladislav Krejčí, Josef Hušbauer a brankář David Bičík. Účast v jarní vyřazovací fázi soutěže už mají Pražané jistý, proto mohou myslet na soupeře pro jarní play off. Mezi jejich vysněné protivníky patří hlavně Manchester United či Liverpool.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Ladislav Krejčí (vlevo) zůstal doma, na snímku s Nuno Moraisem z APOEL Nikósie.

Článek

Sil nemají nazbyt, třeba reprezentanta Dočkala čeká jubilejní 30. podzimní soutěžní zápas. Letenští si proto zas a znovu blahořečí, že o postupu rozhodli již kolo před koncem základní skupiny.

„Je to úleva. V každém pohárovém zápase je ovšem motivace, takže si ještě s chutí zahrajeme. Nechám odpočinout hráče, kteří poslední zápasy táhli navzdory zranění. Šanci dostanou další, kteří v základní sestavě většinou nehrají," avizoval před odletem trenér Zdeněk Ščasný.

Do Anglie, nebo do Německa?

Mužstvo už si může v klidu vybírat příštího pohárového soupeře. „Vypadá to na Manchester United! Podle večerního výsledku v Lize mistrů to nemůže jinak dopadnout. Je to jedno z našich přání," poukazuje záložník Lukáš Vácha s úsměvem, že v osudí budou i velké kluby po vyřazení z poháru číslo jedna.

„Jsem velkým fanouškem Liverpoolu, toho bych bral zase já. Ale pro první kolo ještě radši někoho schůdného na postup," přeje si mladý útočník Lukáš Juliš, který by mohl na Kypru nahradit kanonýra Lafatu.

Anglická stopa v kabině vítězí, je tu však ještě větev německá. „Když nám ve skupině oba zápasy se Schalke tak dobře vyšly, bral bych zase soupeře z Německa," připomíná stoper Jakub Brabec, autor postupové trefy proti Asterasu.

Zápas APOEL - Sparta se hraje ve čtvrtek od 21:05, přímý přenos vysílá Nova Sport 2, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak si povede Sparta v posledním zápase skupiny K Evropské ligy?
Na hřišti APOEL Nikósie prohraje
21,2 %
Utkání skončí remízou
24 %
Zvítězí Pražané
54,8 %
Celkem hlasovalo 2245 čtenářů.

Reklama

Související témata: