Hlavní obsah

Krasnodar vyhrál první zápas díky penaltě, Sparta zařezává v Jerezu

Abú Zabí
Aktualizováno

Fotbalisté Karsnodaru, příští soupeř pražské Sparty v Evropské lize, porazili ve svém prvním utkání na soustředění v Abú Zabí kazachstánský tým FC Zhetysu 2:1. Býci nasadili v každém poločase jinou jedenáctku a o své výhře rozhodli čtvrt hodiny před koncem z penalty. Sparta je od neděle na soustředění ve španělském Jerezu, první duel ji čeká ve středu proti rumunské Pandurii.

Foto: Sport.cz

Pavel Mamajev rozhodl z penalty o výhře Krasnodaru.

Článek

Býci z Krasnodaru jsou na desetidenním soustředění ve Spojených arabských emirátech. Přípravu si zpestřili prvním zápasem. Skóre otevřel Brazilec Wanderson, kazašský soupeř ovšem brzy vyrovnal. Až ve druhém poločase se tak musel o vítězný gól postarat z penalty ruský reprezentant Mamajev.

Krasnodar se v Abú Zabí utká ještě s čínským Henan Jianye. Druhé soustředění v teple stráví ve Španělsku poblíž milionářské Marbelly, odkud se dva dny před zápasem přesune rovnou do Prahy. Na Letné se bude hrát 18. února, odveta v Rusku o týden později 25. února.

Sparta změnila soupeře

Ve Španělsku je od neděle momentálně také Sparta. Přímo na místě vyměnila jednoho ze soupeřů, místo Lechu Poznaň si zahraje s Dněprem Dněpropetrovsk.

Pražané využívají komplex Montecastillo, kde se v minulosti připravovali i fotbalisté španělského, čínského nebo polského národního týmu. Soustředění tu měli také hráči Realu Madrid, Barcelony, Manchesteru United, Evertonu, Dortmundu, Paris Saint Germain nebo Benfiky Lisabon.

Přípravný zápas v Abú Zabí:
FC Krasnodar - FC Zhetysu 2:1 (1:1)
Branky: 11. Wanderson, 76. z pen. Mamajev - 15. Turysbek.
Krasnodar - I. poločas: Sinicin - Petrov, Granqvist, Ebue, Markov - Gazinskij, Podberežkin, Baťutin, Bystrov - Wanderson, Komličenko.
II. poločas: Dikan - Torbinskij, Strandberg, Kaboré, Kalešin - Achmedov, Pereyra, Joaozinho, Mamajev - Smolov, Ari.

Reklama

Související témata: