Hlavní obsah

Krasnodar - Che-nan 5:0Sparto, pozor, Býci nabírají formu. V Emirátech smázli pátý tým čínské ligy

Abú Zabí

Že vyfasovali nepříjemného soupeře, bylo fotbalistům pražské Sparty jasné hned po losu úvodního kola vyřazovací části Evropské ligy. Krasnodar jim teď poslal další varování ze soustředění v Abú Zabí. Býci v druhém přípravném duelu uzemnili Che-nan třemi góly již do přestávky a pátý tým čínské ligy nakonec porazili hladce 5:0. Od příštího úterý čeká Krasnodar druhé soustředění ve Španělsku, kde se momentálně připravuje také Sparta.

Foto: Sport.cz

Brazilec Ari (uprostřed v bílém) slaví svůj gól do sítě čínského Che-nanu, vlevo Smolov a vpravo Mamajev.

Článek

V pondělí ještě byli dost unavení a v prvním utkání na soustředění v Abú Zabí porazili kazachstánský tým FC Zhetysu jen těsně 2:1.

O čtyři dny později už byli fotbalisté Krasnodaru mnohem živější. Čínského soupeře drtili smělými kombinacemi i nebezpečnými pasy za obranu. Trenér Oleg Kononov znovu poslal na hřiště v každém poločase úplně jinou jedenáctku, přesto skóre rovnoměrně narůstalo.

První branku vstřelil Uruguayec Mauricio Pereyra, druhou zase Brazilec Ari. Až pak došlo na ruské střelce, o další góly se postarali Podberežkin, Baťutin a Komličenko.

Za Krasnodar poprvé nastoupil brankář Stanislav Kricjuk, který v úterý přišel na hostování z portugalské Bragy. Obranu Býků pak nadále diriguje kapitán Andreas Granqvist. Na švédského stopera má zálusk Petrohrad, k obchodu za přibližně 10 miliónů eur (270 miliónů korun) však zatím ještě nedošlo.

Přípravný zápas v Abú Zabí:
FC Krasnodar - Che-nan 5:0 (3:0)
Branky: 6. Pereyra, 32. Ari, 40. Podberežkin, 57. Baťutin, 67. Komličenko.
Krasnodar - I. poločas: Kricjuk - Kalešin, Granqvist, Sigurdsson, Torbinskij - Strandberg, Podberežkin, Pereyra, Mamajev - Smolov, Ari.
II. poločas: Dikan - Petrov, Ebue, Kaboré, Joaozinho - Gazinskij, Achmedov, Baťutin, Bystrov - Wanderson, Komličenko.
Postoupí do osmifinále Evropské ligy Krasnodar, nebo Sparta?
Krasnodar
41 %
Sparta
59 %
Celkem hlasovalo 29121 čtenářů.

Reklama

Související témata: