Hlavní obsah

Sparta doma podle sázkařů Krasnodar porazí, v její postup však nevěří

Copak doma, tam jsou Letenští silní a zase by měli zabrat. Jejich postup dál ovšem není moc pravděpodobný. Takové šance alespoň dávají fotbalistům Sparty tipéři sázející u domácích kanceláří. Doma by Pražané měli podle nich Krasnodar porazit, na postup do osmifinále Evropské ligy už ovšem favorizují Býky. První duel se hraje na Letné ve čtvrtek od 21:05, přímý přenos vysílá ČT sport, podrobná on-line reportáž na Sport.cz. Odveta je na pořadu o týden později v Rusku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty (zleva): Marek Matějovský, Ladislav Krejčí a Bořek Dočkal během tréninku před utkáním Evropské ligy s Krasnodarem.

Článek
Fotogalerie

Favoritem domácího zápasu je podle bookmakerů Sparta, nejpravděpodobněji se kurzově jeví výhra 1:0. Na postup už ovšem domácí kanceláře favorizují Krasnodar - a sázející jim v obou případech dávají za pravdu.

Problémem může být zranění kapitána Lafaty, který nejspíš nebude moci nastoupit.

„S Lafatou v sestavě by byl trenér Ščasný určitě šťastnější, však také mluvíme o nejlepším pohárovém střelci Sparty všech dob, který se aktuálně stará o téměř třetinu branek svého týmu. Letenští by ale měl mít dostatečnou kvalitu i bez něj. Alespoň se může ukázat, jak silná Sparta po zimní přípravě a posílení kádru pro jarní část sezóny opravdu je," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Sparta má více zkušeností

„Oba týmy nejsou po zimní pauze příliš rozehrané, ale Sparta má za sebou alespoň jeden ligový zápas ve Zlíně. Krasnodaru začne liga až v březnu. I proto by mohla Sparta využít prvního zápasu doma k vítězství, protože na Letné v pohárech v poslední době neprohrává," poukazuje Michal Navrátil, hlavní bookmaker Victoria Tipu.

„Krasnodar ale na podzim ukázal, že se s ním musí počítat. Kvalita jeho kádru i finančního zázemí je nad Spartou, ale Sparta má zase z evropských pohárů více zkušeností. Měla by rozhodnout až odveta v Rusku, kde síla Krasnodaru ještě vzroste," dodává.

U Tipsportu jde na výhru domácího týmu celých 75% sázek, u Fortuny 60%.

Případný postup do osmifinále Evropské ligy by byl historickým úspěchem. V současném formátu soutěže se Sparta nikdy tak daleko nedostala.

Jak skončí čtvrteční zápas mezi Spartou a Krasnodarem?
Vyhraje Sparta
55,6 %
Utkání skončí nerozhodně
11,9 %
Zvítězí Krasnodar
32,5 %
Celkem hlasovalo 5062 čtenářů.

Reklama

Související témata: