Hlavní obsah

O týden později, přesto Mareček poslal životní gól dcerce k narozeninám

Krasnodar

V české lize se netrefil ani jednou, do včerejška měl na kontě jediný gól. Ten dal v létě 2014 v předkole Ligy mistrů estonské Levadii Tallin. Ve čtvrtek večer v Krasnodaru přidal záložník Lukáš Mareček druhý. Životní. Úvodní brankou nasměroval Spartu k senzační výhře 3:0 v Krasnodaru, kterou stvrdila postup do osmifinále Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Mareček oslavuje gól na 1:0 během odvetného utkání play off Evropské ligy v ruském Krasnodaru.

Článek
Fotogalerie

„Jsem sice sváteční střelec, třeba v lize mám pořád nulu, což není úplně pozitivní. Ale když ten gól dám, tak to občas stojí za to. Moc jsem si ho ale přál dát už v prvním utkání v Praze, protože dcerka měla narozeniny. Přišel o týden později, ale i tak bych jí ho chtěl věnovat. Byla to určitě branka životní," uvedl Mareček, který se spoluhráči po zápase v kabině prožíval euforii.

„Dokonali jsme neskutečný výsledek, prožíváme neskutečné pocity. Jsem navíc šťastný ze vstřelené branky, že pomohla k postupu," dodal Mareček, který by dal pro osmifinále přednost soupeři zvučnějšího jména před protivníkem hratelnějším.

„Už po postupu ze skupiny čekalo hodně lidí nějaké zvučné jméno. Dostali jsme Krasnodar, kterému říkají ruská Barcelona. Bral bych někoho z Anglie, to by bylo skvělý," podotkl Mareček.

Reklama

Související témata: