Hlavní obsah

Jen ne Šachtar... Italský soupeř sparťany nadchl, Ščasný i Brabec dokonce Lazio uhodli

Postup přes Krasnodar a atraktivní Lazio Řím pro osmifinále Evropské ligy. Fotbalisté pražské Sparty prožívají hektické hodiny plné spokojenosti. „Jediného, koho jsem si při losu nepřál, byl Šachtar Doněck. Lazio jsem tipnul, tak jsem rád, že jsem vyhrál tipovačku. Uvidíme, kdo vyhraje na hřišti,“ usmívá se trenér Zdeněk Ščasný v rozhovoru pro klubový web. Jméno soupeře uhodl také stoper Jakub Brabec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha (zleva): Ladislav Krejčí, David Bičík a Jakub Brabec oslavují vítězství nad Krasnodarem.

Článek
Fotogalerie

Soupeř atraktivní, přitom z něj nejde až takový strach jako z jiných. Tak nějak vidí římské Lazio v letenské kabině.

„Jsme nadšení, protože zahrát si v Itálii bude určitě zážitek. I když se přiznám, že jsem si přál kohokoliv z anglických týmů," reagoval David Bičík po návratu z Ruska do Prahy, kde tým po dlouhé cestě domů hned čekal odpolední trénink.

„Mám radost, že los padl na Lazio. Dokonce jsem ho i tipoval, takže jsem vyhrál sázku mezi spoluhráči. Itálii mám rád, věřím, že bude výborná atmosféra doma i v Římě a budou to pěkné zápasy," těší se Jakub Brabec.

„Lazio určitě představuje atraktivního soupeře. Doma i v Římě nás, věřím, čeká velmi pěkná atmosféra a oba zápasy budou velkým zážitkem. Jestli se s nimi dá hrát, to uvidíme až přímo na hřišti. Bez ohledu na to, zda postoupíme dál, si myslím, že jsme mohli dostat ještě mnohem silnějšího soupeře," přemítá trenér Zdeněk Ščasný.

Nejspíš zavolají Nedvědovi

„Když se řekne Lazio, tak první mě napadne Pavel Nedvěd. Vím, že momentálně nejsou na úplné špičce italské ligy. Tamní nejvyšší soutěž a celkově italský fotbal jsem sledoval hlavně kvůli Pavlovi. Je možné, že ho budeme kontaktovat, ale to se uvidí. Chceme si zajistit veškeré potřebné informace a dva nejbližší zápasy budeme sledovat velmi pečlivě," avizuje letenský kouč.

„První, co napadne mě, je dobré italské jídlo a víno," chechtá se Bičík. „Víme samozřejmě, že to bude těžký soupeř. Zatím jsme neměli moc času něco zjišťovat, takže jediné, co mě napadlo, bylo, že tam hraje Miroslav Klose. Dal ve své kariéře spoustu gólů, je to slavné jméno, ale v týmu není sám. Trenéři nás na ně určitě dobře připraví," říká Bičík.

Podával míče, když Kincl zazářil

Velkým příkladem bude pro sparťany slavný gól jejich předchůdce Kincla z roku 2003, kterým Lazio v Lize mistrů vyřadil.

„Pamatuji si, že když ho Marek dal, tak jsem byl zrovna ve věku, kdy jsme chodili podávat míče na tyhle velké zápasy. Tehdy jsem seděl na tribuně a fandil," usmívá se Brabec. „Bylo by hezké udělat znovu dobrý výsledek."

„Samozřejmě i mně se slavný zápas hned vybaví. Kéž by to mělo podobný průběh a slavili jsme další postup," přeje si Bičík.

„Je to atraktivní soupeř pro nás i pro fanoušky. Určitě tedy atraktivnější než Krasnodar. Hrajeme první zápas doma a rozhodně se nebudeme vzdávat dopředu. Vždy je šance postoupit," troufá si gólman.

Postoupí do čtvrtfinále Evropské ligy Sparta, nebo Lazio Řím?
Sparta
64,2 %
Lazio Řím
35,8 %
Celkem hlasovalo 11886 čtenářů.

Reklama

Související témata: