Hlavní obsah

Sparta je znovu v roli outsidera, sázkaři bezvýhradně věří Villarrealu

Praha

S rolí outsidera se už dvakrát zdárně vypořádali, v Krasnodaru i v Římě na Laziu postoupili. Jestliže fotbalistům pražské Sparty vyhovuje, pak je všechno v pořádku. Podle bookmakerů i sázkařů jsou totiž Letenští před prvním duelem čtvrtfinále Evropské ligy ve Villarrealu outsiderem zcela jasným. Zápas se hraje večer od 21:05, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Marek Matějovský (vlevo) a David Lafata během tréninku před utkáním Evropské ligy s Villarrealem.

Článek

Sparta ve Španělsku prohraje a s Villarrealem vypadne, v tom se sázkaři s bookmakery vzácně shodují. Senzační výhra Ščasného týmu v prvním duelu začínala u domácích kanceláří na kurzu kolem 6,3:1, vlivem vývoje posledních dnů se ještě zhoršil.

„Pohárová výhra Sparty na půdě hostů, po Krasnodaru a Laziu, tentokrát nepřijde. Jen necelá 2% sázkařů si myslí opak. Souhra výborných výkonů a šťastných gólových okamžiků se Sparty nebude držet donekonečna," tuší Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

„Ač bych Spartě úspěch velmi přál, papírové předpoklady jsou na straně Španělů. Villarreal je technicky a rychlostně extrémně zdatný, navíc sparťany po náročném programu v lize, pohárech a reprezentaci kosí zranění, " poukazuje Urbanec.

O síle španělského klubu se v sezóně přesvědčila již Plzeň ve skupině EL. Její hráči po utkání ve Villarrealu prohlašovali, že se s podobnou herní rychlostí a vyspělostí, krom utkání s top kluby v Lize mistrů, nesetkali.

Nad sestavou visí otazník

Snad i proto třeba u Fortuny na domácí výhru Villarrealu sází plných 95% tipérů. V otázce postupu jsou ještě radikálnější, na konec Sparty v Evropské lize míří v kursu 1,3:1 absolutních 99% sázek.

„Sparta si pokazila náladu výsledkem na Slovácku, pod který se podepsalo i několik absencí. Je otázkou, v jaké sestavě nastoupí ve Španělsku. Favorit je zřejmý, na druhou stranu už v utkání na Laziu se ukázalo, že ofenziva týmu dokáže být produktivní a obranu soupeře umí v rychlém protiútoku překonat," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Aby tedy Sparta uspěla, potřebuje udržet přesnost v zakončení, vyvarovat se chyb v obraně a v neposlední řadě i nějaké to podcenění ze strany Villarrealu," dodává Hanák.

Na druhou stranu, také do duelu proti Laziu vstupovala Sparta v pozici, kdy mohla jenom překvapit. Vždyť kurs na postup Italů začínal na 1,33:1. Papírovým favoritem byl i Krasnodar s kursem na postup 1,68:1.

Reklama

Související témata: