Hlavní obsah

Přemožitel Sparty Thun i bez Lustrinelliho porazil Hamburk

BERN

Fotbalisté Thunu zvítězili ve čtvrtečním utkání 3. kola Poháru UEFA v Bernu nad hosty z bundesligového Hamburku 1:0. Švýcarský mistr, který pokračuje v pohárové Evropě na úkor pražské Sparty, nakročil do osmifinále soutěže díky gólu Brazilce Adriana. Ten v 30. minutě poslal papírového outsidera do vedení první střelou na branku německého celku. Odveta se hraje za týden.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

I bez Maura Lustrinelliho dokázal Thun porazit Hamburk - archivní foto.

Článek

Vítěznou premiéru slavil na domácí lavičce rakouský kouč Heinz Peischl, jehož tým se dokázal prosadit i bez kanonýra Maura Lustrinelliho, který v zimní přestávce odešel do Sparty.

V dresu hostů hrál až do 82. minuty David Jarolím a dvanáct minut před svým střídáním se se spoluhráči už radoval z vyrovnání, ale rozhodčí neuznal gól Daniela van Buytena kvůli postavení mimo hru. Na druhé straně nastřelil domácí Nelso Ferreira o pět minut později břevno.

Ani dalšímu německému klubu Stuttgartu se dnes nepovedlo alespoň remizovat, tým VfB doma prohrál 1:2 s Middlesbrough. Svěřenci trenéra Armina Veha, jenž před týdnem vystřídal odvolaného Giovanniho Trapattoniho, prohrávali již o dvě branky, teoretickou naději pro odvetu vykřesal čtyři minuty před koncem snížením Ljuboja.

FC Thun - SV Hamburk 1:0 (1:0)
Branka: 30. Adriano. Diváci: 18 354.
Stuttgart - Middlesbrough 1:2 (0:1)
Branky: 86. Ljuboja - 20. Hasselbaink, 49. Parnaby. Diváci: 21 000.
Slavia Praha - US Palermo 2:1 (1:1)
Branky: 29. L. Jarolím, 48. Barzagli vlastní - 40. Tedesco. Rozhodčí: Genov - Džuganski, Angelov (všichni Bulh.). ŽK: Dosoudil - Corini, Terlizzi, Makinwa, Grosso. Diváci: 6706.

Reklama

Související témata: