Hlavní obsah

AS Řím nastoupí ve šlágru Poháru UEFA bez špičkových útočníků

PRAHA

Fotbalisté AS Řím nastoupí ke čtvrtečnímu šlágru 4. kola Poháru UEFA na hřišti anglického Middlesbrough bez tří špičkových útočníků. Totti, Nonda a Montella jsou zraněni a bez nich se zadrhla vítězná série týmu. V sobotu po šňůře třinácti vítězství AS Řím poprvé ztratil body, když doma remizoval s Interem Milán 1:1.

Článek

Jako poslední na marodku přibyl Montella, který při všech absencích útok držel. Věčného náhradníka vyřadily bolesti zad. Trenér Luciano Spalletti tak má k dispozici jediného klasického útočníka a tím je teprve šestnáctiletý Stefano Okaka, který ještě hraje za dorost. Římané tak s největší pravděpodobností nastoupí s jediným hrotem, jímž bude krajní ofenzivní záložník Mancini. "Nemám žádné útočníky," zoufal si Spalletti.

Tím ale potíže týmu nekončí. Na marodce je i brazilský brankář Doni, místo obvyklé jedničky bude chytat Curci z jednadvacítky. A záložník De Rossi, který zazářil minulý týden v přípravě s Německem, v níž vstřelil jeden ze čtyř gólů, je v trestu. Římané jsou považováni za žhavé kandidáty na zisk trofeje a ani v současné situaci by podle expertů neměli na patnáctém týmu anglické ligy ztroskotat.

Petrželovi svěřenci čekají na start

Hráči Marseille i Petrohradu jsou před vzájemným duelem odpočatí. Zatímco svěřenci Vlastimila Petržely teprve čekají na start ruské ligy, kouč Marseille o víkendu proti Paris St. Germain postavil hráče z amatérského týmu hrajícího pátou ligu. Ne že by ligu vypustil, ale vedení klubu se bálo o bezpečnost svých hvězd a fanoušků v Parku princů. I tak Olympique senzačně v Paříži vybojoval bod za bezbrankovou remízu.

Lille je v ligové tabulce třetí, o dvě příčky výš než Marseille. Doma neprohrálo už pět měsíců, ale proti Seville bude postrádat slovinského tvůrce hry Ačimoviče, pro nějž už kvůli zdravotním problémům skončila sezona.

Na velký svátek se připravuje Steaua Bukurešť. Na vypůjčeném stadionu Lia Manoliu bude při jejím duelu s Betisem Sevilla vyprodáno všech 42 tisíc míst, což je v Rumunsku zřídka vídaná věc. Na vlastním stánku Steauy momentálně dělníci vyměňují trávník. Betis je v lize až patnáctý. "Mají teď špatné období, snad v tom budou pokračovat," přál si kouč Steauy Cosmin Olariu.

Palermo vyzve Schalke

Přemožitelé Slavie z Palerma vyzvou Schalke. Domácí zatím v tomto ročníku Poháru UEFA skórovali ve všech osmi zápasech, ale momentálně se v koncovce trápí. Zranil se jim režisér hry Corini a za poslední měsíc dali v pěti zápasech pouhé dva góly. Bohužel pro Slavii oba padly do její sítě. I hosté jsou v útoku slabší než obvykle: chybí jim kanonýr Kuranyi, otazník visí nad startem tvůrce hry Lincolna.

Organizátory zápasu v Basileji může utěšovat, že jim los přidělil soupeře z pouhých 140 kilometrů vzdáleného Štrasburku. Trávník totiž zničila sněhová vánice a hrozí, že se nebude hrát. Francouzi by tak museli do Švýcarska znovu. Rozhodnutí padne v den zápasu.

Čtvrteční program:
18:00, US Palermo - Schalke 04, Steaua Bukurešť - Betis Sevilla,
19:00, Olympique Lille - FC Sevilla,
19:30, Rapid Bukurešť - SV Hamburk,
20:15, FC Basilej - Racing Štrasburk,
20:45, Olympique Marseille - Zenit Petrohrad, Udinese Calcio - Levski Sofia,
21:00, FC Middlesbrough - AS Řím.

Reklama