Hlavní obsah

Plzeň odletěla do Vídně. Loni tam padla s Rapidem, teď chce složit reparát s Austrií

Praha

Krok číslo dvě. Prolétli odletovou halou letiště Václava Havla, zhruba hodinu před dnešním polednem už speciál s fotbalisty Plzně nabral kurz Vídeň. Na stadiónu Ernsta Happela v Prátru čeká úřadující české mistry ve čtvrtek večer (od 21.05, přímý přenos Nova Sport1) druhý zápas ve skupině Evropské ligy proti Austrii Vídeň.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Plzeňský obránce Tomáš Hořava (vlevo) brání Juana Jesuse z AS Řím.

Článek

Před rokem na stejném místě podlehli v totožné soutěži Rapidu (2:3), podobný scénář nyní nechtějí připustit. „Loňský zápas je pryč, věříme, že tentokrát se budeme z Vídně vracet s bodovým ziskem," prohlásil stoper Lukáš Hejda.

Viktoria po nepřesvědčivém vstupu do sezóny v posledních zápasech sešlápla plyn. V lize vyhrála čtyřikrát v řadě, naposledy o víkendu v Teplicích (1:0). Před 14 dny uhrála po báječné partii remízu 1:1 s favorizovaným AS Řím v Evropské lize.

"Vydařil se nám vstup do Evropské ligy, v lize celý měsíc naplno bodujeme, takže to máme něčím podložené a doufáme, že to dokážeme zopakovat. Určitě respektujeme sílu Austrie, ale jdeme do zápasu s tím, že chceme vyhrát," řekl před odletem trenér Roman Pivarník.

Podcenit nemůžeme nic, říká Pivarník

"Rapid v minulé sezóně skončil před Austrií, teď je před ní také. Je kvalitativně trošku lepší za poslední roky, hraje lepší fotbal. Ale jak jsem se na Austrii díval, tak je to hodně kvalitní mužstvo, které je hodně silné na míči, chce diktovat hru a nemůžeme nic podcenit," upozornil Pivarník.

Austria v rakouské lize předvádí nevyrovnané výkony, v sobotu podlehla doma Admiře 1:2. Na druhou stanu však dokázala vyhrát v Evropské lize na půdě rumunské Astry Giurgiu (3:2). V případě porážky by tak Viktoria nabrala na Austrii, za kterou hraje 21letý český obránce Fabrizio Stronati, pětibodové manko. I proto lze zápas považovat za klíčový.

Ve středu od 19 hodin absolvují Západočeši na stadiónu v Prátru předzápasový trénink, kterému bude předcházet tisková konference trenéra Pivarníka, který proti Austrii stál před lety v dresu konkurenčního Rapidu.

Reklama

Související témata: