Hlavní obsah

Inter - Sparta 2:1Letenští San Siro nedobyli. Dočkal neproměnil penaltu a Éder v poslední minutě rozhodl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Éder 1 : 0
54. Mareček 1 : 1
90. Éder 2 : 1
Záznam online reportáže

Milán

Mohou litovat, že napodruhé už slavný Inter Milán neporazili. Skalp ze San Sira by byl cenný. Fotbalisté pražské Sparty v závěrečném utkání skupiny K v Evropské lize prohráli 1:2, přitom Bořek Dočkal za stavu 1:1 neproměnil pokutový kop. Gól Sparty dal sváteční hlavičkář Lukáš Mareček. Hrdinou Nerazzurri byl autor obou branek Éder, který rozhodl o výsledku až v poslední minutě. Sparta měla již před zápasem jistý postup z první příčky, naopak Inter byl předem odsouzen k poslednímu místu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Mareček ze Sparty Praha oslavuje gól na 1:1 na Interu Milán.

Článek
Fotogalerie

Fanoušci Interu na poslední tým skupiny opravdu zanevřeli. Dorazili v mizivém počtu, kotel ponechali prázdný a jen do něj vyvěsili plachtu s jasným vzkazem: Čtyři porážky z pěti zápasů, to máte za to. Za váš přístup. Fanoušci Sparty netradičně vybučeli sestavu svého týmu, ale to proto, že pořadatelé přiřadili v grafice ke všem sparťanům logo Southamptonu...

Zatímco Pražané poskládali nejsilnější sestavu z hrstky zdravých, Inter experimentoval a hodně hráčů šetřil. Nastoupil tak třeba sedmnáctiletý útočník Pinamonti nebo o dva roky starší bek Miangue.

O první vzrušení se v 11. minutě postaral Éder, který po rozehraném přímém kopu prudce vypálil těsně nad Koubkovu branku. Italský reprezentant si to o chvíli později zopakoval, zatímco Letenští se nikam nehrnuli a čekali na soupeře na vlastní polovině.

Žádný div, že Milánští byli za svou aktivitu odměněni. Éder obzvlášť, protože když Sparta chybovala ve vlastní šestnáctce a Koubek neudržel jeho střelu z malého vápna, sám ji dorazil do branky. Pražanům trvalo déle než půl hodiny, než se dostali do první šance, ale Lafata se přes Ranocchiu k zakončení nedostal.

Pražané ale poslední zápas v roce prohrát nechtěli a devět minut po přestávce hned z první střely na branku vyrovnali. Dočkal ideálně odcentroval, na penaltě našel Marečka a ten netradičně hlavou efektně vymetl horní roh domácí branky. Pro Dočkala to byla již šestá asistence v soutěži, a tak se v čele této statistiky odpoutal od slavného Tottiho.

Lahůdku pak servíroval i Lafatovi, jenže kapitána ve vápně stáhl Andreolli. Penalta. Míč si vzal Dočkal - a Carrizo směr jeho pokusu vystihl a vyrazil míč na roh... O chvíli později pak Lafata ve vápně hlavičkoval do ruky Andreolliho, druhou penaltu už ovšem sparťané nevyškemrali.

Když už měla Sparta remízu na dosah, Éder se v poslední minutě na vápně obtočil kolem Kadlece a svou druhou brankou v zápase rozhodl.

Evropská liga - 6. kolo skupiny K:
Inter Milán - Sparta Praha 2:1 (1:0)
Branky: 23. a 90. Éder - 54. Mareček. Rozhodčí: Vertenten - Vanyzere, Nijssen (všichni Belg.). ŽK: Ranocchia (Inter). Diváci: 5000.
Inter: Carrizo - Murillo, Andreolli, Ranocchia, Minague - Éder, Ansaldi, Melo, Biabiany - Pinamonti (80. Bakayoko), Palacio (46. Perišič). Trenér Pioli.
Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, Michal Kadlec, Costa - Juliš (89. Dudl), Holek, Dočkal, Mareček, Čermák (79. Sáček) - Lafata (74. Pulkrab). Trenér Svoboda.

Reklama

Související témata: