Hlavní obsah

Poprvé dostal ve Spartě čtyři góly. Odveta je neřešitelná, ví brankář Koubek

Rostov na Donu

Klepal se na ruském mrazu zimou, ale mnohem víc ho spálil krutý výsledek. Brankář Tomáš Koubek už navždy zůstane podepsaný pod čtyřmi góly, jež fotbalisté pražské Sparty v Rostově na Donu inkasovali (4:0). „Je to facka. Příprava byla skvělá a první ostrý zápas nám absolutně nevyšel. Není co dodat,“ neskrývá reprezentační gólman obrovské zklamání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Tomáš Koubek.

Článek
Fotogalerie

Takhle si tedy vstup do vyřazovací části Evropské ligy rozhodně nepředstavovali. Loňský marš do čtvrtfinále se téměř jistě opakovat nebude. A výprask na Donu by ještě mohl Letenské poznamenat i v domácí soutěži, kde mají hodně co dohánět.

„Myslím, že existují ještě drtivější porážky. Čtyři nula je sice moc, ale okolnosti to dovolily. Teď nás čeká vstup do ligy, který musíme zvládnout líp. Protože chceme vrátit titul na Letnou," burcuje brankář Tomáš Koubek.

Všechno bylo od začátku špatně. Rychle inkasovaný gól, brzy následující vyloučení Konatého a třikrát potrestané oslabení.

„Kdybychom za stavu 1:0 nedostali kartu, tak i s inkasovaným gólem by byl dvojzápas otevřený. Ale takhle je to už pro nás těžké, neřešitelné," uvědomuje si gólman až moc dobře.

Člověk někdy musí zase začít od píky

Samozřejmě uznává, že Rostov byl jasným pánem situace a vyhrál zcela zaslouženě.

„Musíme se poučit, nemělo by nás takhle zlomit, když dostaneme první gól. Poprvé ve Spartě jsem dostal čtyři branky, sebevědomí to pošramotilo nám všem," přiznává.

Brankář doporučuje, aby se mužstvo vrátilo pěkně na začátek.„Člověk někdy musí zase začít od píky. My třeba tím, že si vzpomeneme, díky čemu jsme postoupili až sem. To je prostě fotbalový život. Někdy porazíte Southampton, Beer Ševu, Inter Milán a někdy prohrajete v Rostově a remizujete v Brně. Musíme zvednout hlavy a jít dál," zdůrazňuje Koubek.

Reklama

Související témata: