Hlavní obsah

Víte, kdo vyřadil Spartu? Tým, který jede už čtvrt roku bez výplat!

Rostov na Donu

Tvrdě narazili a od té doby mohou v dalších souvislostech jen litovat. Fotbalisté pražské Sparty přišli o skvělé zápasy s Manchesterem United, neboť právě jejich přemožitel Rostov si v osmifinále Evropské ligy s Rudými ďábly zahraje. Teď navíc vyšlo najevo, že mužstvo od Donu funguje více než čtvrt roku bez výplat. Na letenské profíky ovšem hravě stačilo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dmitri Poloz z Rostova a Michal Sáček ze Sparty.

Článek

FK Rostov má finanční problémy dlouhodobě. Na hřišti mužstvo válí, na podzim došlo až do Ligy mistrů. Zázemí je ovšem poněkud divoké. Klub oficiálně vlastní Rostovská oblast, což je dost možná jen zástěrka.

„Nikdo přesně neví, kdo tam dává peníze a platí doopravdy," poukazuje Ivan Židkov, šéfredaktor deníku Sport děň za dňom.

V minulé sezóně obsadil Rostov v ruské lize skvělé druhé místo, což ho posunulo do kvalifikace Champions League. Kvůli dluhům prý přitom soutěž málem nedohrál.

A problémy nadále přetrvávají. „Vedení klubu dluží hráčům na výplatách za tři a půl měsíce. V týmu z toho zatím není žádná panika, ale je nám z toho trochu smutno, protože všichni nastupujeme a odvádíme svou práci," postěžoval si nyní ekvádorský záložník Christian Noboa agentuře TASS.

Otrlé hvězdy hrají o další smlouvy

No vida, neměla snad být taková konstelace v táboře soupeře výhodou pro sparťany...?

„Myslím si, že právě naopak. Předpokládá se, že téměř nikdo z největších hvězd už v létě v Rostově nezůstane. Hrají teď o své další smlouvy. Na problémy jsou zvyklí, jsou to ostřílení válečníci. Sparta těžko mohla narazit na nepříjemnějšího soupeře," poukazuje Židkov, jehož koníčkem je český fotbal a díky plynné češtině v Rostově i na Letné vystupoval jako překladatel oficiálních tiskových konferencí.

Rostov dvojzápas jasně opanoval a může se tak těšit, jak v osmifinále narazí na Manchester United.

Reklama

Související témata: