Hlavní obsah

Porážka k jubileu? Žádná panika! Postup máme ve svých rukou, burcuje Sýkora

Praha

Prohráli, ale narozeniny si zkazit nenechali. Sešívaní sice v den jubilea 125 let od založení klubu podlehli Villarrealu (0:2), nadále však v Evropské lize zůstávají reálně ve hře o postup ze skupiny A. „Situace se zkomplikovala, ale teď nás čekají nejdůležitější zápasy. Pokud chceme postoupit, musíme je zvládnout. Určitě je důležité, že všechno máme ve svých rukou,“ poukazuje reprezentant Jan Sýkora.

Slavia po porážce s VillarrealemVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

První porážkou ve skupině pro sešívané nic nekončí. Již před dvojzápasem s Villarrealem reálně kalkulovali, že o postup se budou muset porvat ve zbývajících dvou utkáních v Tel Avivu a doma s Astanou.

„Díky všem za krásné oslavy, jedeme dál," konstatuje na sociální síti šéf představenstva Jaroslav Tvrdík.

Slavii samozřejmě přitížilo, že Astana v souběžně hraném utkání zvítězila v Tel Avivu.

„Výsledek druhého zápasu nám moc nenahrál, ale všechno máme ve své moci. Vyhrajeme-li oba zápasy, postoupíme," zachovává klid také trenér Jaroslav Šilhavý.

Sil mají před šlágrem stále dost

Červenobílé teď v neděli čeká ligový šlágr v Plzni. O jejich osudu v Evropské lize se rozhodne až po reprezentační přestávce. Rozhodovat bude, kolik sil jim na podzimní finiš zbude.

„Trenéři rozkládají zátěž do celého týmu, což je lepší, než kdyby hrála jedna jedenáctka všechno. Asi ne z pohledu sehranosti, ale pokud jde o síly. Budou se nám hodit v takových zápasech, jaký nás čeká v neděli v Plzni. Doufám, že to bude naše výhoda a že šlágr zvládneme," přemítá Sýkora.

V domácí soutěži má Slavia nůž na krku. Na vedoucí Plzeň ztrácí propastných 11 bodů. Pokud si chce zachovat do jara reálnou naději na obhajobu titulu, musí Viktorii porazit. A duel s aktuálně šestým týmem španělské ligy byl na bitvu pravdy nejlepší průpravou.

„Je obtížné jim odebrat míč, protože dobře kombinují, lítá tam jedna přihrávka za druhou. Docela jsme se s těžkým soupeřem poprali. Čím více takových zápasů budeme mít, tím lépe pro nás," uvědomuje si záložník Tomáš Souček.

Reklama

Související témata: