Hlavní obsah

Slávisté chtějí hrát proti Tottenhamu odvážněji

LONDÝN

Především hrát odvážněji chtějí fotbalisté Slavie Praha v odvetě prvního kola Poháru UEFA v Londýně proti Tottenhamu Hotspur. Jen tak by se jim ve čtvrtek mohlo podařit dotáhnout ztrátu z prvního zápasu, který před čtrnácti dny prohráli v Praze na Strahově 0:1.

Článek

"Věřím, že budeme hrát jinak než v prvním souboji. To znamená sice opět s respektem, ale bez bázně a podstatně odvážněji. Budeme se snažit hrát co nejdéle na nulu, ale musíme každou příležitost k útoku využít. Stavět budeme na dobré obranné činnosti," řekl ve středu v Londýně kouč Slavie Karel Jarolím.

Trenér Pražanů věří, že soupeř nebude hrát na 0:0. "Kdyby to zkusili, tak diváci určitě spokojeni nebudou. Pokud se nám ale bude dařit držet čisté konto, tak mohou znervóznět," řekl. Hráčům neustále opakuje, že hlavně v osobních soubojích musejí hrát na 110 procent. "A hlavně musí včas reagovat, protože v bouřlivém prostředí nebude nic slyšet," dodal Jarolím.

Mužstvo soupeře decimují těsně před zápasem zranění. K dlouhodobým marodům Berbatovovi a Lennonovi přibyli Davids, King a Defoe. Přesto ani na lavičku neusedne sedmnáctiletý Tomáš Pekhart, který do Tottenhamu odešel právě ze Slavie a v poslední době se mu v rezervním týmu a v celku místní akademie daří. "Jsem spokojen s tím, jak trénuje, jak se lepší, ale pro tento souboj v kádru nebude," řekl kouč Martin Jol.

Tottenhamu se v lize nedaří, především nedává branky. Zápas se Slavií a případný postup bere anglický klub jako možnost, jak se chytit. "Hrajeme dobře, jen nedáváme branky. Slavia však nemá co ztratit. Určitě nejsme v pohodě, ale nikdo si tu nepřipouští, že bychom vypadli," řekl novinářům brankář Radek Černý, který do Tottenhamu přišel rovněž ze Slavie. Řadu zraněných hráčů v řadách svého mužstva nepovažuje za problém. "Máme tak široký kádr, že bychom mohli postavit tři rovnocenné jedenáctky," dodal Černý.

Reklama

Související témata: