Hlavní obsah

Liberečtí fotbalisté se těší na Sevillu a věří v postup

LIBEREC

Svátkem pro liberecké fanoušky bude hned první zápas fotbalistů Slovanu ve skupině C Poháru UEFA: český mistr v něm přivítá obhájce trofeje FC Sevilla. Se čtveřicí soupeřů zavládla po losu na severu Čech spokojenost; trenér, vedení i hráči věří, že mohou do jarních bojů postoupit. Dalšími soupeři Liberce budou mužstva Alkmaaru, portugalské Bragy a Grasshoppers Curych.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

"Určitě jsme spokojeni. Nechtěli jsme jet do Bukurešti a do Izraele, to se nám splnilo. Myslím si, že soupeři jsou k poražení. Sevilla je jasným favoritem, o dvě další postupová místa bychom si to měli rozdat se zbylým triem soupeřů," řekl dnes bezprostředně po nyonském losu sportovní ředitel mužstva Ladislav Maier.

Podobně vidí situaci i trenér Vítězslav Lavička. "Dá se říci, že jsme spokojeni. Los jsme nemohli ovlivnit, soupeře respektujeme, protože každý z nich je kvalitní. Bude to další cenná mezinárodní zkušenost a jsem rád, že naši fanoušci uvidí atraktivní zápasy. Uvidí obhájce trofeje a pro nás je to velká výzva," prohlásil Lavička.

"Byli bychom špatným týmem, pokud bychom byli uspokojeni z postupu do skupiny. Cítíme respekt, ale máme v úmyslu poprat se o postup. Jsem rád, že to tak vnímají i hráči. Sevilla je favorit, ale jen papírový, rozhodnou až samotné zápasy. Kvalita u všech týmů je však nesporná," dodal Lavička.

Kapitán libereckého celku Tomáš Zápotočný si myslí, že ze skupiny se dá postoupit. "Podle mě to je v našich silách. Hlavně jsem chtěl dostat Sevillu, to je nádherný soupeř. Soutěž loni vyhrála, bude to pro nás obrovská výzva. Přál jsem si i soupeře z Anglie, ale Sevilla to vynahradí," prohlásil reprezentační obránce.

"Grasshoppers? V poslední době šel hodně nahoru, v létě vyřadil z Intertota Teplice, takže svoji kvalitu také určitě má. Alkmaaru se také nedávno v Poháru UEFA dařilo, asi by bylo lepší, kdybychom je měli doma, na svém hřišti jsou hodně silní. O mužstvu Bragy nevím skoro nic, ale rád bych se tam podíval, abychom se na podzim aspoň ještě trochu ohřáli," dodal Zápotočný, kterému se toto přání po zveřejnění rozpisu zápasů také splnilo.

Přáli si podívat se do Anglie

Maximálně spokojený byl záložník Jiří Bílek. "Osobně jsem si strašně přál některý z anglických týmů. Líbí se mi ale i španělský fotbal a právě Sevilla asi bude největším favoritem skupiny. Hrát se dá ale s každým. My si věříme, umíme hrát venku i doma, takže je mi jedno, proti komu nastoupíme doma či venku," řekl Bílek.

I Zbyněk Pospěch se chtěl podívat do Anglie. "Tam je atmosféra super. Alkmaar a Sevilla jsou dobré týmy, ostatní si myslím, že tak silní nejsou. Naše postupové šance jsou dobré, a když budeme hrát jako proti Bělehradu, tak si myslím, že dokonce velké," odhadl Pospěch.

Za velice atraktivní považuje skupinu záložník Tomáš Frejlach. "Osobně se hlavně těším na Sevillu, tu jsem celkem chtěl. Tajně jsem myslel i na Newcastle, zahrát si v Anglii by bylo krásné. Budeme chtít jít za postupem, ale na takové řeči je ještě trochu brzy," řekl Frejlach.

Reprezentační novic brankář Marek Čech si při postupu tří týmů myslí, že Liberec má určitě šanci uspět. "V tipovačce jsem uhodl Sevillu, ale ať přijede kdokoliv, tak to bude atraktivní protivník," řekl Čech.

Reklama

Související témata: