Hlavní obsah

Sevilla věří ve své kvality, ale Liberec nepodceňuje

PRAHA/SEVILLA

Fotbalisté Liberce zahájí ve čtvrtek zápasy základní skupiny Poháru UEFA a jako první prověří kvality českého mistra španělská FC Sevilla, poslední vítěz pohárové soutěže. Přední celek španělské ligy toho o svém soupeři příliš neví, přesto k němu cítí respekt. Podle ohlasů ze Sevilly by klub samozřejmě chtěl v Liberci vyhrát, ale spokojí se i s remízou.

Článek

Gambrinus Liga se samozřejmě ve Španělsku nesleduje, takže povědomí o českých klubech je zde takřka nulová. A Sevilla se koncentruje především na španělskou ligu, kde patří ke kandidátům na titul. K velkým favoritům patří i v Poháru UEFA, kde byli zástupci klubu velmi spokojeni s losem základní skupiny. Báli se hlavně soupeře ze země s hrozivě nízkými teplotami.

Podle fanouškovských stránek FC Sevilla nepřijede do Liberce mnoho španělských příznivců. Odhaduje se účast mezi stovkou a dvěma sty fanoušků, kteří si mohou cestu finančně dovolit a svůj příjezd do České republiky spojí i s návštěvou Prahy. Klub se pyšní jednou z nejvynalézavějších ultra skupin fanoušků ve Španělsku známou jako "Biris Norte", nepředpokládá se ale příjezd většího množství jejích členů.

Samotní fotbalisté Sevilly, která je podle žebříčku Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků nejlepším současným klubem světa, dorazili do Prahy v úterý. Do Liberce se hráči přesunou dnes, v 19:30 mají na místním stadionu naplánovaný oficiální předzápasový trénink.

Trenérovi Juande Ramosovi chybí pro zápas několik hráčů. Ofenzivní záložník Jesus Navas dostal volno a bude odpočívat, dalšího středopolaře Antonia Puertu vyřadilo zraněné koleno, Brazilec Adriano Correira má potíže se stehenním svalem, a mimo hru jsou i dlouhodobě zraněný německý zadák Hinkel a uruguayský kanonýr Chevantón. To prý ale nehraje velkou roli, protože kádr je dostatečně kvalitní a není problém kohokoliv dostatečně nahradit.

Prohra na Nou Campu může Liberci pomoci

Brankářskou jedničkou je Andrés Palop, v obraně hrají prim kapitán Javi Navarra, Escudé, a Daniel Alves. Defenzívě vypomáhá i dánský reprezentační záložník Christian Poulsen. Vepředu Sevilla spoléhá na Kanoutého, jenž působí jako podhrotový hráč, a v útoku bojují o místo vedle zraněného Chevantóna Luis Fabiano a Kepa. Liberec by se měl zaměřit na časté výpady Daniela Alvese po pravé straně a na neúnavného Poulsena, jenž je hlavním dirigentem při rozdělování míčů.

Sevilla z posledních šestnácti oficiálních zápasů prohrála pouze dvakrát a to s Atlétikem Madrid a naposledy v neděli s Barcelonou. Právě porážka 1:3 na Nou Campu by mohla hrát Liberci do karet. Podle ohlasů ze Španělska mají hráči v nohou těžký zápas a když se k tomu připočte cestování do Čech, mohla by nastřádaná únava hrát jistou roli.

Reklama

Související témata: