Hlavní obsah

Penalta nebyla, čertil se sparťan Kadlec

PRAHA

Na přísně nařízenou penaltu sváděli fotbalisté pražské Sparty nezdar v úvodním vystoupení skupiny F Poháru UEFA, v němž nestačili španělskému Espaňolu Barcelona. "Ani jsem se protihráče nedotkl," zapřísahal se ve čtvrtek večer obránce Sparty Michal Kadlec, po jehož souboji s Garciou v 16. minutě nařídil sudí penaltu.

Článek

"Byl to naprosto nesmyslně posouzené. On si zasekl balón, já ho chtěl odkopnout a najednou vidím, že padnul k zemi," nechápavě kroutil hlavou zadák Sparty. "Sudí mě ani nenapomenul žlutou kartou, takže si každý umí udělat obrázek, jak tvrdý to byl asi zákrok," glosoval ironicky Kadlec celou situaci.

"Zápas tím byl prakticky rozhodnutý. Hrálo se nám strašně těžko, když jsme museli útočit do plných a prohrávali jsme. Španělé hráli jen to, co potřebovali a nikam se nehrnuli. Bylo to přesně naopak, než jsme si představovali," posteskl si Libor Došek, útočník Sparty. "Museli jsme pak zcela změnit taktiku a hru otevřít, což se negativně projevilo," tvrdil Kadlec.

Došek vůbec nechtěl slyšet, že by domácí tým tahal za kratší konec. "Hra určitě nebyla podle našich představ a do optimální podoby měla daleko, ale šance jsme měli," přesvědčoval vytáhlý útočník. "Kdybychom některou z nich proměnili, bylo by to jiné," mínil Došek.

Jenže ve skutečnosti spálil jednu ze dvou šancí, druhou pohrdl Matušovič. "Ještě jsem měl dobrou pozici v prvním poločase, ale promáchl jsem do prázdna a míč netrefil. Měl jsem to řešit jinak," říkal Došek.

Fakt, že po změně stran se Sparta nebyla schopná s výjimkou několik málo světlých okamžiků prosadit, viděli oba borci v přístupu Španělů. "Snažili jsme se je přimáčknout, ale pořád leželi na zemi. Sudí navíc pískal každý kontakt. Čas rychle ubíhal, a tak nám nezbývalo, než nakopávat míče na Libora Doška," prohlašoval Kadlec.

"Španělé pořád leželi. Hra byla rozkouskovaná a tudíž jsme se nemohli dostat do tlaku," vysvětloval vytáhlý útočník, proč se Sparta nezmohla k ataku, jenž by mohl vyústit k vyrovnání. "Musíme to hodit za hlavu. Ještě nás čekají tři zápasy," uzavřel nevydařený vstup Kadlec.

Reklama

Související témata: