Hlavní obsah

Beckenbauer smekl před výkonem Brém

PRAHA

Fotbalisté Brém řádně zamotali situaci ve skupině A Ligy mistrů. Německý celek vyhrál v Sofii na Levski 3:0 a před závěrečnými dvěma zápasy je na postupovém druhé příčce s dvoubodovým náskokem na Barcelonu. "Smekám před tím, jak v současné době Werder hraje," prohlásil Franz Beckenbauer v televizním studiu.

Článek

Trenér Thomas Schaaf však uznal, že Bulhaři jeho týmu zápas hodně usnadnili. Zvláště osmnáctiletý náhradní brankář Mihajlov asi dlouho nemohl usnout poté, co pustil do sítě malou domů. Po dalších dvou gólech ho trenér Stanimir Stoilov raději vystřídal. "Chybí nám zkušenost i sebedůvěra a proto děláme naivní chyby," zhodnotil Stoilov neslavnou bulharskou premiéru v Lize mistrů.

Prakticky ze hry je i Spartak Moskva, který v krátké době podruhé prohrál s Interem Milán. Odveta v Moskvě měl navlas stejný začátek jako první duel na San Siru, Argentinec Julio Cruz dal gól hned v první minutě. Trenér domácích Vladimir Fedotov však měl tentokrát pro nevydařený start částečnou omluvu. Spartakovský autobus totiž uvízl v dopravní zácpě a hráči dojeli na stadión až na poslední chvíli podzemkou. "Největší strach jsem měl z toho, aby se mi někdo v metru neztratil," řekl Fedotov.

Liverpool se po hladké výhře nad Bordeaux už může těšit na osmifinále, ale k pohodě je na Anfield Road daleko. Jen pár hodin před zápasem totiž podal demisi ředitel Noel White. Přiznal se, že to byl on, kdo v minulém týdnu anonymně v tisku kritizoval trenéra Rafaela Beníteze. Mimo jiné prohlásil, že klub nakoupil spoustu drahých hráčů, a kouč prý stále neví, jak má vypadat optimální sestava.

Gerrard protrhl střeleckou smůlu

Reagoval tak na to, že Benítez neustále mění základní jedenáctku. Trenér se ke sporu nechtěl vyjadřovat, ale možná si vzal ředitelova slova k srdci. Proti Bordeaux totiž poslal na trávník přesně stejný tým jako v sobotu proti Aston Ville, což za dva a půl roku na liverpoolské lavičce ještě ani jednou neudělal. Největší radost měl z toho, že kapitán Gerrard konečně protrhl střeleckou smůlu a dal svůj první gól v této sezóně. "Teď už bude mít víc klidu a uvidíme ho znovu z té lepší stránky," řekl Benítez.

Také Bayern Mnichov už je mezi šestnácti nejlepšími, ale při bezbrankové remíze se Sportingem Lisabon sklidil od svých příznivců pískot. "Byl to náš nejhorší výkon v sezoně. Mezery v záloze se nám nepodařilo zacelit," konstatoval trenér Felix Magath. Absence tria Van Bommel, Hargreaves, Schweinsteiger byla opravdu citelná, ale kouč našel i pozitiva. "Znovu jsme nedostali gól. A kdo by po losování čekal, že už po čtyřech zápasech budeme slavit postup?" ptal se Magath.

Ve stejné pozici jsou i Eindhoven a Valencie, která však musela v Doněcku dvakrát dohánět náskok domácích. "Začalo to skvěle, škoda, že jsme nevyužili další šance a pak udělali chyby v obraně při standardních situacích," citovala agentura Reuters českého stopera Šachtaru Tomáše Hübschmana. Ukrajinský klub je sice v tabulce poslední, ale šanci na postup stále ještě má.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články