Hlavní obsah

Mourinha by mohl v Chelsea nahradit Mancini

LONDÝN

Podle britského deníku The Sun by majitel londýnského fotbalového klubu Chelsea Roman Abramovič na konci sezóny rád přivedl na lavičku svého týmu Itala Roberta Manciniho, dosavadního lodivoda Interu Milán. Mancini by tak měl nahradit současného trenéra Josého Mourinha, který podle informací britských médií nemá s Abramovičem dobré vztahy.

Foto: www.chelseafc.com

Trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

O Mourinhově odchodu se spekuluje již delší čas, jelikož se prý nemůže shodnout s Abramovičem i dalšími zástupci vedení Chelsea na přestupové politice. Jejich vztah měl údajně narušit především letní příchod ukrajinského střelce Andreje Ševčenka, osobního přítele Abramoviče.

Podle nových informací má největší naději na Mourinhovo místo právě Mancini, kterému v červnu vyprší kontrakt v Interu, se kterým nyní vede italskou ligu s jedenáctibodovým náskokem. Inter pod jeho vedením překonal národní rekord v počtu výher za sebou, když tři body získal již ve třinácti zápasech za sebou. Sám Mancini se již nechal slyšet, že by si rád zkusil zahraniční angažmá a nikdy se netajil tím, že právě anglická liga ho láká nejvíce.

Dvaačtyřicetiletý Mancini byl ještě v roce 2001 aktivním hráčem. Tehdy oblékal dres Lazia Řím, kde se mimo jiné spřátelil s českým fotbalistou Pavlem Nedvědem. Po ukončení kariéry, během níž odehrál i 36 zápasů za italskou reprezentaci, usedl na lavičku Lazia nejprve jako asistent a v roce 2003 i jako hlavní trenér. Následně se stěhoval do Interu, se kterým kráčí k obhajobě titulu, který mu byl v minulé sezoně administrativně přidělen, když původní vítěz Juventus byl potrestán za korupci.

Reklama

Související témata: