Hlavní obsah

Skácel: Jsem rád, že to mám za sebou

MARSEILLE

První zápas v dresu Olympique Marseille odehrál bývalý hráč pražské Slavie Rudolf Skácel. Premiéra v novém týmu se mu povedla, na postu levého obránce odehrál celý zápas, v němž vedoucí celek francouzské fotbalové ligy porazil Le Mans vysoko 5:0.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Rudolf Skácel (uprostřed) ještě s bývalými spoluhráči ze Slavie.

Článek

Ještě nedávno bojoval v dresu Slavie o účast v Lize mistrů, dnes už má za sebou debut ve francouzské lize, když nastoupil za Olympique Marseille. Pro deník Právo komentuje Skácel svoji premiéru:  "Jsem moc rád, že jsme při mé premiéře vyhráli, navíc na domácím hřišti. To, že budu hrát, mi trenér řekl asi dvě a půl hodiny před zápasem, moc jsem to nečekal. S Olympiquem jsem se připravoval vlastně jen necelé dva týdny.

Věděl jsem, že v Marseille budu nastupovat v obraně, s tím jsem do Francie šel, navíc jsem na tomto postu odehrál už několik zápasů ve Slavii. Určitě bych raději hrál na postu ofenzívního záložníka, ale jsem především rád, že hraju. V obraně mám také hodně útočných úkolů.

Bylo mi celkem jedno, proti komu nastoupím při své premiéře, ale asi bylo dobře, že jsme hráli proti slabšímu týmu. Ještě ve dvacáté minutě to však bylo 0:0, až pak jsme se začali střelecky prosazovat. Chtěl jsem hrát více zezadu a nepouštěl jsem se příliš do útočení, abych neudělal chybu. V dalších zápasech si určitě troufnu na víc. Skoro celý zápas za nás odehrál i Štěpán Vachoušek, hodně makal, dokonce vstřelil i gól, ale rozhodčí mu ho neuznal.

Proti Realu hrát nemůže 

Pro komunikaci se spoluhráči jsme měli domluvených několik výrazů, abychom o sobě věděli, systém posouvání byl navíc obdobný jako ve Slavii. Obrana odehrála zápas bez problémů, soupeře jsme nepustili do žádných šancí. Trenér náš výkon nijak nehodnotil, byl rád, že jsme to zvládli a po zápase se už všichni soustředili na zítřejší úvodní zápas v Lize mistrů na hřišti Realu Madrid, kam já s týmem ani neodcestuji. Nemůžu hrát a docela se mi to hodí.

Minulý týden za mnou do Marseille přiletěla i přítelkyně, zatím bydlíme na hotelu, ale už jsme se byli podívat na jednu parcelu. Ještě se v tomto týdnu chceme poohlédnout i po jiných možnostech bydlení, ale tak do čtrnácti dnů bychom se již rádi stěhovali do nového.

Reklama

Související témata: