Hlavní obsah

Novým trenérem Sportingu Lisabon byl jmenován Carlos Carvalhal

LISABON

Novým trenérem Sportingu Lisabon se stal Portugalec Carlos Carvalhal. Na lavičce týmu, který ve čtyřech posledních ročnících portugalské ligy vždy skončil druhý za FC Porto, vystřídá Paula Benta, jenž na trenérské místo rezignoval minulý týden.

Článek

Třiačtyřicetiletý Carvalhal už během trenérské kariéry od roku 1998 prošel v Portugalsku šesti týmy, v nichž jednou získal primát v ligovém poháru. Tuto sezónu začal na lavičce Maritima, odkud odešel po třech porážkách v řadě.

Trenér Paulo Bento opustil Sporting minulý pátek po remíze v Evropské lize s lotyšským Venstpilsem, v lisabonském týmu strávil čtyři roky.

Sporting je po desátém kole portugalské nejvyšší soutěže až na děleném sedmém místě tabulky se ztrátou jedenácti bodů na vedoucí Benfiku. V Evropské lize je s přehledem v čele skupiny s deseti body, zatímco pronásledovatelé Heerenveen a Hertha Berlín mají body čtyři.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.