Hlavní obsah

Petržela jde na Slovensko, bude trénovat fotbalisty Michalovců

BRATISLAVA

Český fotbalový trenér Vlastimil Petržela se vydává na další zahraniční angažmá. Od nové sezony povede slovenský druholigový celek Zemplín Michalovce. Informovala o tom slovenská média s tím, že se Petržela dohodl na roční smlouvě s opcí na další rok.

Článek

Sedmapadesátiletý Petržela patří mezi nejúspěšnější české trenéry. Největší slávu si vydobyl v Zenitu Petrohrad, který v roce 2003 a 2004 přivedl v ruské lize k druhému a třetímu místu a později také do čtvrtfinále Poháru UEFA. V zahraničí působil také v Něftči Baku.

"Ani jsem nikde nechtěl nyní působit. Počítal jsem, že si do zimy odpočinu a po skončení sezóny v Rusku nějaké angažmá přijde. Funkcionáři Michalovců byli ale téměř neoblomní, volali mi desetkrát týdně. Pro fotbal je tam veliké nadšení, mají nádherný stadion a skvělé mládežnické týmy," řekl Petržela, který angažmá na východě Slovenska bere jako výzvu a další zkušenost.

V uplynulé sezóně vedl druholigovou Viktorii Žižkov, v níž však kvůli neuspokojivým výsledkům na jaře skončil. V první lize naposledy trénoval do května 2007 Olomouc, předtím působil i na lavičce Slavie, Liberce, Sparty a Bohemians.

Podepsal sice roční smlouvu, ale s klauzulí o možnosti předčasného ukončení. "Jsme dohodnuti, že když přijde opravdu zajímavá nabídka z Ruska, tak ji mohu kdykoliv vypovědět a budu volný. Podle jednání jde ale o zdravý klub a na práci se těším," pokračoval Petržela, který za mužstvem odjede zřejmě v polovině příštího týdne. "Nejdříve musím dořešit všechny záležitosti, kterými jsem spojen se Žižkovem," dodal trenér.

Michalovce v minulé sezóně skončily šesté v tabulce první slovenské ligy, která je druhou nejvyšší soutěží po Corgoň lize. Od sestupu je dělilo pouhých sedm bodů, naopak na postup ztratily 29 bodů.

Reklama

Související témata: