Hlavní obsah

Pohádkový příběh pokračuje a český stoper září štěstím. Jeho tým vede ligu

Praha

Pohádkový příběh českého fotbalisty nebere konce. Stoper Tomáš Petrášek, který ještě před čtyřmi lety kopal jen třetí ligu v Polsku, se probojoval do reprezentace a má za sebou i úspěšný debut v národním týmu, když na Kypru patřil k nejlepším hráčům na trávníku. Následně se mu dařilo i na klubové úrovni, protože jeho Rakow vyhrál ve šlágru polské nejvyšší soutěže na hřišti Gorniku Zabrze 3:1 a vede tabulku. "Je to nádherné období. Hrát za reprezentaci, to byla ohromná čest a velký zážitek. A s Rakowem to jde také skvěle," směje se fotbalista.

Foto: archiv Tomáše Petráška

Český stoper Tomáš Petrášek je oporou Rakowa v polské nejvyšší soutěži.

Článek
Fotogalerie

O příběhu, který v posledních týdnech prožívá, se možná českému obránci ani nesnilo. Realita chutná sladce a je jedno, zda se zaměříte na národní tým, nebo na působení v polské nejvyšší soutěži.

"Reprezentace? To byl zážitek i velmi cenná zkušenost. Toužím po tom, aby nešlo o ojedinělou situaci. Chci dokázat, že jsem svými výkony schopný si o podobné příležitosti říkat opakovaně," neskrývá odhodlání Petrášek.

Vše bere s pokorou. Ví, že za vším stojí ohromná porce dřiny. Tak maká a válí i na klubové scéně, když je kapitánem Rakowa. Naposledy jeho tým zazářil, když v souboji o první místo vyhrál nad Gornikem 3:1. "Takticky jsme byli skvěle připraveni a dokonale toho využili. I když jsme prohrávali, drželi jsme se našeho plánu, věřili našim schopnostem i taktice a zaslouženě jsme si odvezli tři body," hlásí obránce.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

🦁🇨🇿 #ceskarepre

Příspěvek sdílený Tomáš Petrášek (@petrasek_tomas),Říj 10, 2020 v 11:02 PDT

Rakow prožívá neuvěřitelné časy, stejně jako Petrášek. Před pár lety klub hrál jen nižší soutěže, teď v tabulce nechal za sebou třeba Legii Varšava nebo Lech Pznaň a je na úplném vrcholku Ekstraklasy s tříbodovým náskokem.

"Je to nádherné období, jsem hrdý jakým stylem se prezentujeme, rozhodně se ale nemění nic na tom, že jdeme stále krok po kroku dál a dál. Víme, že nás to téhle pozice dostala tvrdá kontinuální práce, na to nesmíme nikdy zapomenout," má jasno Petrášek. Je mu jasné, že se soupeři budou chtít proti vedoucímu týmu ukázat, takže zápasy budou ještě o dost složitější.

Reklama

Související témata: