Hlavní obsah

CSKA Moskva si poradil se Spartakem a má jisté druhé místo

MOSKVA

Fotbalisté CSKA Moskva si definitivně zajistili druhé místo v ruské lize. Soupeř Sparty ze skupiny Evropské ligy v sobotním utkání předposledního kola doma porazil v derby městského rivala Spartak 3:1, když musel v oslabení otáčet skóre. CSKA tak již patnáct soutěžních zápasů nenašel přemožitele.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Fotbalisté CSKA Moskva se radují z branky.

Článek

Spartak, v jehož sestavě nechyběl Marek Suchý, se dostal do vedení po gólu Ibsona. Krátce po změně stran byl navíc vyloučen Šemberas a s CSKA to vypadalo špatně. Vágner Love však nastřelil břevno a Honda akrobatickou dorážkou srovnal.

O otočení skóre se pak povedenou samostatnou akcí postaral Doumbia, který ve vápně obešel tři protihráče. V závěru ještě pojistil výhru Vágner Love po rychlém protiútoku.

Trenér Leonid Sluckij do hry nenasadil českého útočníka Tomáše Necida. CSKA tak zápas odehrálo v sestavě: Akinfejev - Nababkin (85. Rahimič), Ignaševič, V. Berezuckij, Ščennikov - Tošič (56. Mamajev), Honda, Šemberas, Oliseh - Doumbia (68. Aldonin), Vágner Love.

Již jistý mistr Zenit Petrohrad remizoval 2:2 na půdě Kazaně. Ta tak ztrácí již čtyři body na CSKA Moskva a zůstane na třetím místě. Do Ligy mistrů se tak bude muset probojovat přes kvalifikaci, zatímco CSKA má spolu s Petrohradem postup jistý.

Čtvrtou příčku zaručující start v předkole Evropské ligy drží Spartak Moskva, ovšem jen o bod před městským rivalem Lokomotivem.

Sestup již má jistý Novosibirsk, v posledním kole však budou čtyři celky bojovat o to, vyhnout se druhé sestupové příčce. O udržení musí svádět boj ještě Vladikavkaz, Perm, Samara a Machačkala. Největší nebezpečí hrozí Permu, který hostí CSKA, a Samaře, která hraje s prvním Petrohradem.

Ruská fotbalová liga - 29. kolo:
CSKA Moskva - Spartak Moskva 3:1, Kazaň - Petrohrad 2:2, Machačkala - Saturn MO 1:2, Novosibirsk - Tomsk 0:1, Perm - Nalčik 3:1, Rostov na Donu - Lokomotiv Moskva 1:2, Samara - Dynamo Moskva 1:0, Vladikavkaz - Groznyj 2:1.

Reklama

Související témata: