Hlavní obsah

Magera: Uhrin je výborný trenér, v Temešváru jsou nadšeni. Příprava ale bude tvrdá

Před dvěma týdny se útočník Temešváru Lukáš Magera podrobil v Praze operaci kotníku levé nohy. Přišel o závěr podzimu v rumunské lize, ale už spřádá plány na návrat. Český fotbalový reprezentant dostal od lékařů svolení, aby začal zlehka trénovat.

Foto: Petr Horník, Právo

Lukáš Magera na srazu fotbalové reprezentace

Článek

Co můžete dělat?

Chodit do posilovny, jezdit na rotopedu, plavat. A od 1. ledna začnu pomalu běhat. Ne na zmrzlém terénu, aby se něco nestalo, ale spíš na pásu.

Jak dlouho jste musel chodit o berlích?

Odložil jsem je rychle. Když jsem druhý den po operaci odcházel z nemocnice, začal jsem pomalu našlapovat. Ty berle jsem měl jen na to, abych nohu trochu šetřil. Ale když jsem přijel domů do Ostravy, už jsem s nimi skoro nechodil. Ráno už vyrážím venčit naše pejsky, zlatého retrívra a pudla. Jen musím dávat pozor, abych neuklouzl. A auto taky řídím bez problémů. Mám automat, takže levou nohu prakticky nepotřebuju...

Zvládnete se připojit k týmu hned na začátku přípravy?

Začínáme 10. ledna a za další dva dny odjíždíme na soustředění do Maďarska. Na začátku budu mít individuální plán, ale věřím, že začnu co nejdřív trénovat s mužstvem. Určitě odjedu do Rumunska na první sraz a s trenérem se domluvíme, co dál. Liga startuje koncem února, takže času mám docela dost.

Jak jste přijal zprávu, že se do Temešváru vrací trenér Dušan Uhrin mladší?

Minulý týden mi to napsal manažer klubu Daniel Stanciu, samozřejmě jsem to přijal s potěšením. Vždyť to byl právě Uhrin, kdo si mě do Temešváru vybral. A hrával jsem pod ním pravidelně, ale to i pod jinými trenéry.

Zaznamenal jste nějaké reakce i od spoluhráčů?

Co vím, tak jsou taky rádi. Za dobu, co tam jsem, se v klubu vystřídalo několik trenérů, ale Uhrin byl nejlepší z nich. Fanoušci i hráči to přijali s nadšením. Vědí, že je to ambiciózní kouč, se kterým můžeme dokázat velké věci. Kluci se na něj těší, i když je jasné, že nás čeká hodně tvrdá příprava.

Proč vlastně klub odvolal stávajícího kouče Contru, když jste druzí v tabulce?

Nemá licenci, je to poměrně mladý kluk, který s námi ještě hrával. I když trénoval, občas do zápasů naskočil. Majitel klubu mu řekl, že se musí rozhodnout. A po posledním utkání podzimu mezi nimi proběhla nějaká přestřelka. Dopadlo to tak, že ho pan Iancu odvolal...

Vy jste přitom na Contru pěl samou chválu...

Byl prima, tréninky dělal pestré, žil hodně s mužstvem. Pozval hráče k sobě na barák a udělal takovou rozlučkovou párty.

To už se vědělo, že přijde Uhrin?

Spekulovalo se o tom. Já si nebyl jistý, že to vezme, protože při jeho předchozím angažmá v klubu skončil kvůli problémům s majitelem, ale nějak to mezi sebou dali dohromady a jsem moc rád, že to tak dopadlo.

Reklama