Hlavní obsah

Fotbalovému Leedsu hrozí krach

LEEDS

Dluhy ve výši 79 miliónů liber (více než 3,5 miliardy korun) straší fotbalový klub Leeds United. Vedení se snaží najít společnou řeč s věřiteli o realizaci záchranných opatření, pokud k dohodě nedojde, bude muset požádat o ochranu před věřiteli. Ta je posledním krokem před vyhlášením bankrotu.

Foto: sports.mweb.co.th

Mark Viduka v dresu Leedsu střílí gól do sítě Cardiffu v utkání FA Cupu.

Článek

Vedení Leedsu navíc nedávno oznámilo roční ztrátu ve výši 50 miliónů liber (přes dvě miliardy korun). V současné chvíli se klub snaží vypracovat splátkový kalendář, na který by věřitelé přistoupili, a do konce prosince chce najít nového akcionáře, který by přinesl potřebný kapitál.

Zatím k uspokojivým závěrům nedošlo, Leeds se však naděje nevzdává. "Pokud bychom se s věřiteli dohodli, slíbilo vedení klubu, že vytvoří provizorní tříměsíční finanční plán na fungování týmu a bude pracovat na dlouhodobé strategii financování klubu. Pokud však při jednáních neuspějeme, budeme muset požádat o ochranu před věřiteli," citovala agentura AP z oficiálního prohlášení klubu.

Situace Leedsu na fotbalovém trávníku přitom není o mnoho lepší. V nejvyšší anglické soutěži je tým poslední a funkcionáři stále nenašli stabilního nástupce trenéra Petera Reida, jenž byl propuštěn 10. listopadu po porážce 1:6 na hřišti Portsmouthu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.