Hlavní obsah

Celé Švédsko přemlouvá kanonýra Larssona: vrať se!

STOCKHOLM

Když fotbalový kanonýr Henrik Larsson po světovém šampionátu před dvěma lety oznámil, že v reprezentaci skončil, netušil, co rozpoutá. Ve Švédsku považují absenci skvělého střelce na letošním Euru za nemyslitelnou. Do celonárodní kampaně za jeho návrat se zapojil i šéf UEFA Lennart Johansson či kouč Sven-Göran Eriksson. A Larsson? Nejspíš se opravdu vrátí...

Článek

Útočník Celtiku Glasgow již považoval svou reprezentační dráhu za uzavřenou, jenže přízeň celého Švédska ho nalomila. "Znamenalo by to pro Henrika učinit krok opačným směrem, ale pocity celého národa silně vnímá. Konečné rozhodnutí přesto ještě neučinil," poznamenal Larssonův agent Rob Jansen.

Larsson v posledních dvou letech odehrál jediný reprezentační zápas, v kvalifikaci na evropský šampionát si zahrál proti Maďarsku. Švédové se potýkali s rozsáhlou marodkou, proto Larsson vypomohl. Když ustoupil tehdy, mohl by ustoupit i nyní, neslo se celou zemí.

Stranou nezůstaly ani velké osobnosti švédského fotbalu, včetně výše jmenovaných Johanssona a kouče anglického výběru Erikssona. Připojil se samozřejmě i kouč švédského národního týmu Lars Lagerback.

Reklama

Související témata: