Hlavní obsah

Řepka musel na policii kvůli bouračce

LONDÝN

Český fotbalista ve službách druholigového anglického West Hamu United Tomáš Řepka se v pondělí musel v Londýně hlásit na policii kvůli vysvětlení události z listopadu loňského roku. Bývalý zaměstnanec West Hamu totiž obvinil českého obránce z toho, že kvůli němu přišel o zaměstnání.

Foto: Archiv

Tomáš Řepka.

Článek

Podle Řepkova právního zástupce Julia Kramariče nejde o trestní stíhání. Tvrdí, že Řepka je nevinný a žádný konflikt s šestačtyřicetiletým mužem neměl. "Nechci předjímat, ale zároveň musím ctít presumpci nevinny. Ale usuzuji z toho, co mi říkal Tomáš i svědkové celé události, podle kterých k žádnému provinění opravdu nedošlo," řekl ČTK Kramarič.

Místo umytí nabourání

Londýnská policie vyšetřuje událost, která se stala v listopadu loňského roku. Zaměstnanec West Hamu měl v ruční myčce umýt Řepkovo luxusní ferrari, ale přitom jej naboural. Hráči tak způsobil škodu ve výši půl miliónu korun. "Tomáš si potom samozřejmě na práci toho muže u vedení klubu stěžoval a to jej vzápětí ze svých služeb propustilo," vysvětlil Kramarič.

"Tomáš navíc po tom člověku ani nechtěl zaplatit způsobenou škodu. Ten se na něm asi teď chce jen 'hojit', protože jde o známého a bohatého člověka," uvedl Kramarič.

Na policii znovu 6. září

Policie bývalého českého reprezentanta v pondělí vyslechla a poté ho propustila na kauci. Vyšetřovatelům by se Řepka měl znovu hlásit 6. září. "Mělo by k tomu dojít v tom případě, že policie nebude mít v celé věci jasno a od Tomáše ještě bude chtít dodatečné vysvětlení," mínil Kramarič.

"Buď se prokáže, že Tomáš toho člověka hrubě urazil a zaplatí pokutu. Nebo se potvrdí, že si všechno jen vymyslel. To je podle svědků mnohem pravděpodobnější a bublina zase splaskne," dodal Kramarič.

Řepka, jenž proslul svými disciplinárními prohřešky na trávníku, působí v Anglii od roku 2001, kdy přišel z Fiorentiny. S West Hamem pak sestoupil do druhé ligy, v minulém ročníku klubu těsně unikl návrat mezi elitu. Nový ročník načal londýnský tým i s Řepkou v sestavě uplynulou sobotu remízou 0:0 na hřišti Leicesteru.

Reklama

Související témata: