Hlavní obsah

VIDEO: Sportovní ředitel PSG Leonardo napadl sudího. Disciplinárka mu udělila devítiměsíční trest

Paříž
Aktualizováno

Ve Francii se s ním vůbec nemazlili. Sportovní ředitel francouzského fotbalového mistra Paris St. Germain Leonardo dostal za údajně "nešťastný" konflikt s rozhodčím po ligovém utkání devítiměsíční zákaz činnosti. Třiačtyřicetiletého funkcionáře ve čtvrtek potrestala disciplinární komise svazu za to, že v tunelu úmyslně vrazil do rozhodčího. Vedení PSG se proti verdiktu odvolá.

Sportovní ředitel PSG Leonardo strčil do rozhodčího.

 
Článek

Bývalý brazilský reprezentant byl distancován za incident, ke kterému došlo 5. května po domácí remíze pařížského celku s Valenciennes (1:1). Leonardo při odchodu ze hřiště vrazil ramenem do sudího Alexandra Castra.

Podle disciplinární komise a televizních záběrů tak učinil úmyslně, Leonardo však tvrdí, že šlo o nešťastnou náhodu. Do rozhodčího prý narazil jen proto, že ho na něj strčil delegát zápasu, který do bývalého trenéra AC a Interu Milán nechtěně vrazil. Jak je však patrné z opakovaného záběru, Leonardo do rozhodčího vrazil úmyslně.

Vedení PSG je toho názoru, že rozhodnutí disciplinární komise francouzské ligy je nespravedlivé a nepřiměřeně přísné, proto se proti verdiktu odvolá. Vedle Leonarda, který nesmí devět měsíců vykonávat ve fotbale žádnou funkci a má zákaz vstupu na lavičku i do šaten rozhodčích, bude za incident pykat i klub. Disciplinární komise ho potrestala odpočtem tří bodů v příští sezóně.

Pro PSG je Leonardův dlouhý trest velkou ranou. Funkcionáři nyní hledají náhradu za italského trenéra Carla Ancelottiho, který chce po této sezóně odejít do Realu Madrid, a Leonardo byl jedním z kandidátů.

Reklama

Související témata: