Hlavní obsah

Lička by rád zůstal v Itálii, jeho rozhodování ale vyřeší Ostrava

PRAHA

Hostování fotbalisty Maria Ličky v italském Livornu skončilo, jeho mateřský klub z Ostravy o něj ale zatím nejeví zájem. Třiadvacetiletý záložník proto netuší, v kterém týmu v létě skončí. "Chtěl bych samozřejmě zůstat v Itálii, ale ještě rok mám smlouvu s Baníkem. Ten o mě tedy bude rozhodovat," řekl v pátek Lička.

Foto: www.fcbanikostrava.cz

Mario Lička (uprostřed)

Článek

Teď dal blonďatý středopolař Toskánsku přinejmenším na několik týdnů sbohem. Pětiměsíční angažmá nekončilo idylicky, na začátku května se syn trenéra Wernera Ličky zranil. "Na tréninku jsem si zlomil zanártní kůstku. Do pondělka mám nohu v sádře," tlumočil diagnózu.

Ani zdravotní komplikace mu však nezkazily dobrý pocit z italské anabáze. Byť se natrvalo neusadil v základní sestavě kouče Roberta Donadoniho, na Livorno nedá dopustit. "Vracím se spokojený, dobrá zkušenost. Lepší to pomalu ani nemohlo být," pochvaloval si. "Zahrál jsem si v Serii A, poznal jsem prostředí v prvoligovém italském klubu, naučil se řeč. To jsou všechno důvody, pro které bych se tam zase rád vrátil," řekl Lička.

Jeho touhy však pro příští angažmá nebudou určující. Lička nezlomil hůl ani nad působením v Baníku, kde však o něj v zimě kouč Jozef Jarabinský zrovna nestál. "Nevím, jestli bych teď u něho měl větší nebo menší šanci. Neřeším to. Když mě Baník nepustí, porvu se o místo v sestavě," prohlásil člen loňské základní sestavy mistrovského celku.

Ostrava zatím nemá Ličkův případ na pořadu dne. Personální politika přijde na řadu po úterním finále Poháru ČMFS. "V pondělí zajdu na Bazaly a uvidím, co mi řeknou," řekl Lička. Livorno by ho prý rádo uvítalo na začátku letní přípravy. "Záležet bude na podmínkách, za kterých by mě byl Baník ochotný uvolnit. To bude spíše práce pro mého agenta pana Pasku," předpověděl Lička.

Reklama

Související témata: