Hlavní obsah

Zraněný Týce prodloužil smlouvu v Mnichově 1860

PRAHA

O další rok prodlouží český fotbalový reprezentant Roman Týce své působení v Mnichově 1860. Osmadvacetiletý záložník, který se zotavuje z nedávného těžkého zranění kolena, se dohodl s vedením druholigového německého klubu na smlouvě do 30. června příštího roku.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Roman Týce

Článek

Týce si v polovině května v utkání s Fürthem podruhé v kariéře přetrhl křížový vaz v pravém koleni a čeká ho nejméně půlroční pauza. Vedení klubu mu vzápětí nabídlo prodloužení smlouvy a bývalý hráč Sparty a Liberce to nyní rád přijal, přestože původně chtěl z Mnichova odejít.

"Jsem rád, že se mnou klub prodloužil kontrakt, i když mě potkalo těžké zranění. Doufám, že se uzdravím co nejrychleji a příští rok se vrátíme tam, kam patříme - do první ligy," uvedl podle agentury SID Týce, jenž působí v Mnichově od roku 1998. Tým bojoval o návrat do bundesligy už letos, ale nakonec skončil čtvrtý o čtyři body za poslední postupovou příčkou.

Představitelé klubu počítají s tím, že Týce se vrátí na hřiště až v jarní části příští sezony. "Roman se může tady v Mnichově zotavit, a když půjde všechno podle plánu, v odvetách nám pomůže v boji o postup," řekl sportovní ředitel klubu Roland Kneissl.

Reklama

Související témata: