Hlavní obsah

Šmicer podepsal v Bordeaux dvouletou smlouvu

PRAHA

Francouzský klub Girondins Bordeaux bude dalším působištěm českého fotbalisty Vladimíra Šmicra. Dvaatřicetiletý ofenzivní hráč, kterému na konci sezóny vypršela smlouva v Liverpoolu, se s Bordeaux po úspěšném absolvování lékařských testů dohodl na dvouletém kontraktu.

Článek

"Jsem moc rád, že mám konečně jistotu a vím, kde budu příští rok hrát," řekl ČTK z Francie Šmicer, který se stal první letní posilou týmu. Bordeaux o něj projevovalo zájem dlouho, poprvé se francouzský klub ozval už po loňském evropském šampionátu a dnes si s českým hráčem konečně plácl.

"Měli o mě opravdový zájem, hlavně proto jsem se sem rozhodl jít. Jednání bylo z jejich strany velmi seriózní," uvedl Šmicer, který se v úterý odpoledne vrací zpět do Prahy. Na začátku července by se měl do Bordeaux vrátit na začátek letní přípravy, kterou povede nový trenér. Vedení klubu dnes oznámilo, že dosavadní kouč Michel Pavon post opouští kvůli problémům se srdcem a bude pro tým vyhledávat talenty. Jeho nástupce bude teprve jmenován.

Bordeaux letos v lize až patnácté

Dlouholetý reprezentant Šmicer míří na své druhé francouzské angažmá. V roce 1996 odešel z pražské Slavie do Lens, s kterým o dva roky později získal titul a zahrál si i v Lize mistrů. Nyní bude ve své kariéře pokračovat v Bordeaux, které letos ve francouzské lize skončilo na 15. místě.

"Poslední dva roky jim moc nevyšly, ale tohle mě určitě neodradilo. Pevně věřím, že už příští rok pomůžu klubu k vzestupu," prohlásil Šmicer. Proti svému novému zaměstnavateli si zahrál před devíti lety v semifinále Poháru UEFA se Slavií, kterou francouzský klub vyřadil.

Po úspěšném pobytu v Lens Šmicer před šesti lety zamířil do Liverpoolu, s kterým v roce 2001 vyhrál Pohár UEFA. Letos se s anglickým klubem rozloučil ve velkém stylu, když v květnovém finále Ligy mistrů výrazně přispěl k vítězství nad AC Milán.

Ve hře byl i návrat do Lens

Zeť bývalého reprezentanta Ladislava Vízka většinu sezony marodil se zraněným kolenem a do hry zasáhl až v jejím závěru. V minulých týdnech o něj projevily zájem Charlton a Birmingham, nejmenované kluby ze Španělska a vyloučen nebyl ani jeho návrat do Lens. Nakonec se ale hráč rozhodl pro Bordeaux, kde dnes úspěšně absolvoval lékařské testy. "Všechno bylo úplně v pohodě. Mám radost, že všechno klaplo," pochvaloval si.

Šmicer dosud ve francouzské lize v dresu Lens nasbíral 82 zápasů, v nichž dal 16 branek. V české lize ve Slavii odehrál 82 utkání a zaznamenal 27 gólů, v Anglii si připsal 121 utkání a deset přesných tref. V národním týmu Šmicer nastřádal 74 startů a nastřílel 26 gólů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články