Hlavní obsah

Brazilec Robinho konečně patří Realu Madrid

MADRID

Sága přestupu brazilského útočníka Robina skončila. Real Madrid se s jeho dosavadním zaměstnavatelem Santosem dohodl na podmínkách, za kterých brazilský klub jednadvacetiletého talentovaného fotbalistu uvolní. Robinho má v Madridu připravenou smlouvu na pět let, k mužstvu by se měl připojit 25. srpna.

Článek

"Zástupci Santosu nás požádali, aby za tým ještě mohl odehrát jeden nebo dva zápasy a mohl se rozloučit s fanoušky," řekl viceprezident "Bílého baletu" Emilio Butragueňo.

Výše odstupného nebyla zveřejněna. Podle rozhlasové stanice Cadena Ser obdrží brazilský klub zhruba 24 milionů eur (asi 720 milionů korun). Real oznámil dohodu se Santosem už minulý týden, ale transfer zablokovala brazilská konfederace, protože podle ní jeho okolnosti odporovaly pravidlům.

Real chtěl zaplatit 24,8 milionu eur za 60 procent práv na hráče. Zbylý podíl by normálně dostal Robinho, který se ho však chtěl zříct ve prospěch Santosu, jen aby mohl za slavný španělský klub hrát. Brazilská konfederace však trvala na tom, že Real musí uhradit odstupné 41 milionů eur přesně podle klauzule, kterou má Robinho ve smlouvě se Santosem.

Robinho se předvedl v Evropě na nedávném Poháru FIFA

Butragueňo dnes po návratu Realu z exhibičního turné po Asii odmítl říct, za jakou částku klub novou posilu získal. "Jsme rádi, že ho máme. Potřebuje vynikající hráče a on jedním takovým je," prohlásil bývalý kanonýr.

Robinho se předvedl v Evropě na nedávném Poháru FIFA v Německu v barvách mistrů světa. Po návratu do Brazílie odmítl se Santosem trénovat a snažil si vynutit přestup do Madridu. "Uzavřeli jsme se Santosem dohodu, se kterou jsou spokojeny všechny strany," uvedl diplomaticky Butragueňo.

Real tak získal v průběhu několika hodin dva žádané brazilské hráče. V pátek se dohodl se Sevillou na přestupu jiného útočníka Julia Baptisty, za kterého zaplatil 20 milionů eur.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.