Hlavní obsah

Chovanec vezme Slovan v zimě dvakrát do Čech

Praha

Obhajoba mistrovského titulu jim zatím uniká. Fotbalisté bratislavského Slovanu zimují na 5. místě tabulky slovenské ligy a na vedoucí Žilinu ztrácejí 12 bodů. K dobru mají aspoň odloženou dohrávku s Trnavou. „O titulu před jarní částí nemluvíme. Hlavním cílem je stabilizovat výkonnost a zlepšit přístup hráčů k jejich životu profesionálního fotbalisty,“ avizoval na startu zimní přípravy trenér Jozef Chovanec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovanu Bratislava Jozef Chovanec.

Článek

Vysoké Tatry tentokrát vynechají. Exletenský kouč vezme belasé během zimy dvakrát do Čech. Od 11. do 21. ledna na kondiční soustředění do Špindlerova Mlýna, kde byl Jozef Chovanec zvyklý přes zimu cepovat i Spartu. Koncem ledna pak přijde na řadu druhé soustředění v Čechách, v jehož rámci se Slovan v Nymburce utká s Duklou Praha a Libercem.

Realizační tým rozšířil Ladislav Pecko. Bývalý dlouholetý hráč Slovanu bude odpovědný i za juniorku. Třemi novými tvářemi jsou obránci Martin Dobrotka (Slavia Praha), Kornel Saláta (návrat z Dunajské Středy) a záložník Michal Peňaška (návrat z Banské Bystrice).

Prvními příchody změny nekončí

Guinejský špílmachr Seydouba Soumah si zahraje na Africkém poháru národů. Naopak po neúspěšném podzimu se vedení Slovanu rozloučilo s Mamadouem Bagayokem. O nové smlouvě jedná se srbským křídelníkem Markem Milinkovičem.

„Hráči jsou po svátcích trošku zaskočeni, asi nevědí, co je čeká," vtipkoval na prvním tréninku Chovanec. „A možná byli šokováni i z velkého počtu televizních štábů. Takový mediální zájem nepřísluší příčce, na které se po podzimu nacházíme..."

Změny v kádru budou pokračovat. „V otázce dalších příchodů a odchodů mám jasno, ale jako první se to dozvědí hráči. Chtěli bychom získat posily do každé formace, máme na laně brankáře ze Slovenska a středového hráče ze Srbska. Jednání stále probíhají," podotkl Chovanec.

Reklama