Hlavní obsah

Za gól Čechovi prémie půl miliónu korun

LONDÝN

Britský deník The Sun dnes oznámil prémii 10 000 liber (asi půl miliónu korun) prvnímu fotbalistovi, který dostane míč do branky Chelsea, kterou nejčastěji stráží český reprezentační brankář Petr Čech.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

"Sun chce obnovit ve fotbale zábavu a vzrušení," vysvětluje deník svůj počin. Názor, že zejména Chelsea hraje účinný, ale nezáživný fotbal, předneslo v poslední době několik znalců. Trenér Arsenalu Arséne Wenger hovořil obecně o tom, že týmy mají sice odpovědnost vyhrávat, ale mají také povinnost fanoušky na stadiónech za jejich nemalé vstupné bavit. Trenér Chelsea José Mourinho to odmítl.

Sun dnes píše, že nikdo nedal Chelsea gól od května, tedy za 713 minut hry. Prvním, kdo se bude tuto sobotu moci o prémii pokusit, je Aston Villa, kde hrají dva Češi, Patrik Berger a Milan Baroš. O Barošově startu se ale bude rozhodovat teprve dnes, protože má zraněnou Achillovu šlachu.

Pokud by se Aston Ville nedařilo, zvýší Sun prémii o dva tisíce liber každý týden do doby, než někdo míč do branky Chelsea umístí. Předpokládá se, že vítězný fotbalista dá peníze nějaké charitativní organizaci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.